ActiVite-post voortaan via DZB Leiden

16 februari 2022

Begin dit jaar liep het contract tussen ActiVite en PostNL af. Altijd een goede reden om opnieuw om de tafel te gaan zitten, met als resultaat dat de organisatie haar post niet langer bij PostNL aanbiedt. Sinds 1 januari werkt ActiVite samen met DZB Leiden, het re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden.  

“Wat we een groot pluspunt vinden van DZB is dat de organisatie werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Patricia Nell, Hoofd Facilitair Bedrijf bij ActiVite. Zelf zegt DZB daarover: “Wij zetten ons in voor een wereld waarin iedereen meedoet. Waarin we oog hebben voor elkaar en elkaar zien voor wat we waard zijn. En vooral: waarin we het beste in elkaar naar boven halen.” Een visie die prachtig aansluit bij de kernwaarden van ActiVite.  

Niet alleen de werknemers van DZB zijn een pluspunt voor ActiVite. Patricia: “We vinden het mooi dat DZB een heel lokale organisatie is, contact is daarmee ook laagdrempelig. Ik hoorde dat de jongens die de post komen halen en brengen, bij sommige bedrijven zelfs hun eigen koffiemok hebben. Dat zegt wel genoeg denk ik! Daarnaast wil DZB net als ActiVite op een duurzame manier het werk doen. Zo brengen ze de post lokaal rond op elektrische fietsen en brengen en halen de externe post bij de klanten met elektrische auto’s.” 

Een goede visie is prachtig, maar betrouwbare dienstverlening is voor ActiVite ook cruciaal. Patricia: “Dat was uiteraard de eerste voorwaarde. We hebben contact gehad met andere gebruikers, zoals de Hogeschool Leiden, die zeer tevreden is over de dienstverlening van DZB. Combineer dat met de eenvoudige manier van post aanbieden en ik denk dat we kunnen spreken van een goede nieuwe samenwerking.” 

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15