Alzheimer Café 10 februari weer open

04 februari 2022

Het Alzheimer Café opent op donderdag 10 februari met het thema “Wat kan het sociale wijkteam voor u betekenen”.

Als mensen thuis wonen met dementie kan er een situatie ontstaan waarin hulp nodig is, zeker als iemand alleen woont. Maar ook voor een mantelzorger kan de belasting te groot worden. De overheid promoot het zo lang mogelijk thuis blijven wonen en voorziet met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor hulp in de thuissituatie. In Leiden heeft het Sociale Wijkteam zeven vestigingen. Leiderdorp en Oegstgeest hebben ook elk een wijkteam. De gespreksleider interviewt Sandra Fleur. Zij werkt in een Sociaal Wijkteam. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De muziek wordt verzorgd door Jan Dobbe.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De locatie is: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.
De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30 uur. Aanmelden is niet nodig.
Wij houden 1,5 meter afstand en een mondkapje is verplicht bij het lopen.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Veel informatie is te vinden op dementie.nl

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15