Alzheimer café – Als het thuis echt niet meer gaat

01 juni 2023

“Ik blijf zolang mogelijk thuis” en “Ik ga nooit naar een verzorgingshuis” zijn veel gehoorde uitspraken. Maar wat als het thuis wonen gevaarlijk wordt? Als iemand ’s nachts gaat dwalen? Mantelzorgers die hun grenzen verleggen, maar toch moeten constateren dat de zorglast niet meer te dragen is. Wat zijn dan de mogelijkheden en hoe accepteer je dat goed zorgen voor de persoon met dementie ook kan betekenen dat je die dagelijkse zorg uit handen geeft?

Tijdens het laatste café vóór onze zomerstop gaan Mandy Visser en Simone Borgman met elkaar in gesprek over wanneer thuis wonen eigenlijk niet meer gaat. Simone heeft jarenlange ervaring als casemanager in de regio en gaat ons meenemen in zulke situaties, die vaak lastig te accepteren zijn. Naast praktische tips en het delen van ervaringen, is er uiteraard volop gelegenheid tot vragen stellen.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden in een ongedwongen sfeer informatie kunnen opdoen en ervaring kunnen uitwisselen. Dit alles onder het genot van een hapje, een drankje, en de muziek van onze inmiddels befaamde huisband The Netz.

Wees van harte welkom op donderdag 8 juni in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur.

Let op, dit is het laatste Alzheimer café van seizoen ‘22-‘23. In september zijn we weer bij u terug. Het volledige jaarprogramma zal binnenkort te vinden zijn op de website van het Alzheimer Café Leiden.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15