Alzheimer Café donderdag 8 december

28 november 2022

Op donderdag 8 december vindt op twee verschillende locaties het Alzheimer Café plaats. Het is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest

Thema: Rijvaardigheid bij dementie

Autorijden en dementie geeft niet direct problemen. Wel is het goed om op te letten hoe het staat met de rijvaardigheid en met het onderweg oriënteren. Hoe te handelen bij wegopbrekingen en het goed omgaan met de regels in het verkeer. Als dementie aan de orde is, toetst het CBR of iemand nog veilig de weg op kan. Hoe gaat dat in zijn werk, hoe pak je het aan en hoe voer je het gesprek over wel of niet autorijden? In het Alzheimer Café van donderdag 8 december wordt Hendrik-Jan van der Waal hierover geïnterviewd. De onderwerpen die besproken worden zijn eigen verantwoordelijkheid, advies van artsen en therapeuten, verkeersinzicht bij verminderde cognitie en juridische aspecten. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De livemuziek wordt verzorgd door The Netz. De gespreksleiders zijn Mandy Visser en Roelien Schouten.

Datum: donderdag 8 december 2022
Tijd: inloop vanaf 19:00u, start programma om 19:30u
Locatie: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden
Meer informatie: Alzheimer Café Leiden e.o.

Alzheimer Café Alphen aan den Rijn

Thema: “De mantelzorger aan het woord”

Een mantelzorger deelt zijn/haar ervaring met betrekking tot een veranderend leven. Wat doet het met je relatie wanneer een van de partners dementie krijgt? Partners van thuiswonende mensen met dementie zijn vaak overbelast. Het is fijn als de zorg voor een dierbare met dementie kan worden gedeeld met anderen. Op wie en op welke vorm van steun en zorg kun je terugvallen? Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de deskundigen.

Netty Dronkert begeleidt de avond. De leden van de werkgroep zijn ook aanwezig.

Datum: donderdag 8 december 2022
Tijd: inloop vanaf 19:00u, start programma om 19:30u (tot uiterlijk 21:15u)
Locatie: Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 57, 2408 NV te Alphen aan den Rijn
Meer informatie: Alzheimer Café Alphen aan den Rijn

Foto: Stijn Rademaker
Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15