Alzheimer Cafés in de regio: februari

24 januari 2024

Alzheimercafé Teylingen/Noordwijkerhout: Slimme hulpmiddelen en technieken

Slimme hulpmiddelen en technieken die de zorg veiliger maken èn langer thuis wonen mogelijk maken: er zijn veel hulpmiddelen op de markt die de zorg thuis veiliger en minder zwaar maken. Diverse deskundigen komen hier informatie over geven en laten zien wat er allemaal mogelijk is om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Wil van der Kwaak gaat hierover in gesprek met een ergotherapeut voor hulpmiddelen en aanpassingen direct rondom de cliënt en een eigenaar van een installatiebedrijf voor aanpassingen aan de woning betreffende veiligheid rondom de cliënt. Tevens komt een verpleegkundige die een kleine presentatie zal geven over beeldzorg thuis. Er zal voldoende ruimte zijn om vragen te stellen aan de deskundigen.

  • Het Alzheimercafé is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur.
  • Datum: maandag 12 februari 2024
  • Adres: Tuinzaal Munnekeweij, Via Antiqua 25, 2211HW Noordwijkerhout
  • Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Voor meer informatie kunt u op woensdag 7 februari tussen 16 en 17 uur bellen met mevrouw W. van der Kwaak, telefoonnummer: 06-46033996.


Alzheimer Café Rijnstreek: Financiën en rechtsbescherming

In Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 57, 2408 NV te Alphen aan den Rijn wordt donderdagavond 8 februari 2024 het Alzheimer Café gehouden. Het thema van de avond is “Financiën en rechtsbescherming”.

Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken. Als u dementie hebt, kunt u op een bepaald moment uw belangen niet meer zelf behartigen. Welke rechten hebt u dan? Wie behartigt uw belangen? En welke rechten hebben uw vertegenwoordigers? Hoe voorkom je problemen met betrekking tot financiën en rechtsbescherming, wat kun en moet je regelen en bij wie kun je terecht? Wanneer spreken we van wilsbekwaamheid en wilsonbekwaamheid?

Het is belangrijk om uw wensen vast te leggen en zaken tijdig te regelen. Notaris J. Kroes, komt uitleg geven omtrent bovenstaande en zal na de pauze al uw vragen beantwoorden. Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, mantelzorgers en zorgverleners. Het Café staat onder begeleiding van Netty Dronkert.

De koffie staat klaar om 19.00 uur. Programma van 19.30 u. tot 21.15 u. Aanmelden is niet nodig


Alzheimer Café Leiden e.o.: Afscheid nemen bij dementie

Dementie is onlosmakelijk verbonden met afscheid en verlies. We nemen afscheid van ons kunnen, onze relaties, en onze bezigheden, zoals we die voorheen kenden. Dit geldt zowel voor de persoon met dementie als hun dierbaren. Het bespreekbaar maken van dit rouwproces, inclusief het uiteindelijke levenseinde, kan erg confronterend zijn.

Goede begeleiding en voorlichting is hierbij ontzettend belangrijk. Daarom organiseert het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest op donderdag 8 februari 2024 een speciale avond met als thema “Afscheid nemen bij dementie”. Samen met Renato Verweij, verpleegkundige bij ActiVite en gespecialiseerd in palliatieve zorg bij mensen thuis, gaan we in gesprek over wat kunt u verwachten, en wat u kunt doen om zo goed mogelijk om te gaan met afscheid en verlies.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Wij heten u op donderdag 8 februari 2024 van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Tijdens de inloop en de pauze is er live muziek van singer/songwriter Brian James.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Voor informatie over dementie kunt u terecht op de websites dementie.nl en vilans.nl/kennis/

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15