Alzheimer Cafés in de regio: maart

23 februari 2024

Alzheimer Café Rijnstreek – “Zo lang mogelijk zelfredzaam”

In Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 57, 2408 NV te Alphen aan den Rijn wordt donderdagavond 14 maart 2024 het Alzheimer Café gehouden.

Zorgen voor iemand met dementie betekent het maken van lastige afwegingen rond vrijheid en veiligheid. Hoe kunnen mensen met dementie zoveel mogelijk bewegingsvrijheid en zelfbeschikking behouden? Hoe zorgen we voor een veilige woonomgeving en verminderen we het risico op letsel en valgevaar? De ergotherapeut kijkt samen met de betrokkene en de mantelzorger naar oplossingen in de eigen leefomgeving. Tevens zal er extra aandacht besteed worden aan het onderwerp rijvaardigheid. De sprekers van deze avond zijn deskundig op het gebied van het veilig uitvoeren van basale dagelijkse activiteiten en van rijvaardigheid. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 • Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk
 • Het Café wordt geleid door Netty Dronkert
 • Koffie vanaf 19.00 uur. Live Muziek
 • Programma vanaf 19.30 u tot 21.15 u
 • Vooraf aanmelden niet nodig


Alzheimercafé Teylingen/Noordwijkerhout – “Partner in balans”

Op maandagavond 11 maart vindt het Alzheimercafé plaats in Sassembourg te Sassenheim.

Wanneer de partner wordt opgenomen is het verpleeghuis heeft dat een grote impact voor de thuis achterblijvende partner. De hulp die er was stopt abrupt en de achterblijver staat voor een nieuwe uitdaging. Liza Vogels, maatschappelijk werkster, heeft veel contact met mensen in deze omstandigheden en begeleidt hen daarbij. Zij gaat met ons in gesprek en handvatten aanreiken om alleen thuis verder te gaan. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen aan de deskundigen.

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

 • Het Alzheimercafé is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur.
 • Datum: maandag 11 maart 2024
 • Adres: Sassembourg,
 • Jan van Brabantweg 1, 2171HC Sassenheim
 • Aanmelden voor deze avond is niet nodig

Voor meer informatie kunt u op woensdag 6 maart tussen 16 en 17 uur bellen met mevrouw W. van der Kwaak, telefoonnummer: 06-46033996.


Alzheimercafé Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest – “Technische snufjes”

Donderdag 14 maart 2024, SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ te Leiden, ontvangst vanaf 19.00 uur


Allerlei technologische snufjes worden ontwikkeld om ouderen te ondersteunen in het dagelijkse leven. Hierdoor kunnen veel ouderen op een fijne manier langer thuis blijven wonen. Ook voor mensen met dementie kan technologie helpen bij het zelfstandig thuis wonen. Ingewikkeld? Hoeft echt niet. Op donderdag 14 maart deelt gastspreker Gerard Verboon, een vaste gast van het café en ervaringsdeskundige, zijn kennis en ervaringen. Hij gaat het vooral hebben over handige oplossingen en snufjes thuis en hoe u deze kunt toepassen. Ook als u geen technisch expert bent. Zoals altijd is er volop gelegenheid tot vragen stellen. De muziek wordt verzorgd door onze huisband The Netz. Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. De gespreksleiders zijn Marleen Dohmen en Mandy Visser.

 • Het Alzheimercafé is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur
 • Datum: donderdag 14 maart 2024
 • Locatie: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ te Leiden
 • Aanmelden voor deze avond is niet nodig

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15