Alzheimercafé’s in de regio deze maand

02 oktober 2023

Op donderdag 12 oktober is het tweede Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest. Deze avond staat in het teken van financiën en rechtsbescherming bij dementie. Samen met kandidaat-notaris Rosalien Heemskerk bespreken we zaken zoals het levenstestament, wilsbekwaamheid, volmacht en mentorschap. Op 9 oktober gaat het Alzheimer Café Teylingen/Noordwijkerhout over omgaan met veranderend gedrag bij dementie. Hier spreekt Bianca van Delft, gezondheidszorgpsycholoog, over de gevolgen als we elkaar niet meer begrijpen.

Alzheimercafe Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest

Geleidelijk aan verliest iemand met dementie grip op de wereld. Dagelijkse taken zoals rekenen, lezen, en omgaan met geld worden steeds moeilijker. Bovendien kan het begrijpen en beoordelen van situaties, en het opkomen voor de eigen belangen op een gegeven moment een uitdaging vormen. Soms is het dan ook niet langer toegestaan om belangrijke beslissingen, bijvoorbeeld op financieel of medisch gebied, zelf te nemen. Daarom komt een diagnose vaak met veel regelwerk, zowel voor het heden als voor de toekomst. Maar wat kun je precies regelen? Tot wanneer kun je dat zelf? En wie kan je hierbij helpen?

In het Alzheimer Café op donderdag 12 oktober interviewen we kandidaat-notaris Rosalien Heemskerk van Verhees Notarissen over o.a. wilsbekwaamheid, volmacht, mentorschap, en het levenstestament. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. De muziek wordt deze avond verzorgd door Brian James, een Leidse singer-songwriter die opgroeide op Aruba.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

“Kroegbazen” Mandy Visser en Marleen Dohmen heten u op donderdag 12 oktober van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Alzheimercafé Teylingen/Noordwijkerhout

Het Alzheimercafé op maandagavond 9 oktober vindt plaats in de Tuinzaal van WZC Munnekeweij. Door dementie gaat het geheugen achteruit en wordt het moeilijk om dagelijkse dingen te doen. Maar daarnaast ontstaan er ook vaak veranderingen in het gedrag bij dementie. Hoe komt dit en hoe ga je hiermee om?

Veranderend gedrag bij uw naaste is moeilijk om te zien en mee te maken. We gaan praten over de verschillende vormen van veranderend gedrag en bij welke vormen van dementie ze voorkomen. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen óók specifiek over uw persoonlijke situaties. We geven handvatten in de omgang met dit veranderend gedrag. Chrissy van Rijn gaat hierover in gesprek met Bianca van Delft, gezondheidszorgpsycholoog.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden.
Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur.

Datum: maandag 9 oktober 2023
Adres: Tuinzaal WZC Munnekeweij,
Via Antiqua 25, 2211HW Noordwijkerhout

Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie kunt u op woensdag 4 oktober tussen 16 en 17 uur bellen met mevrouw W. van der Kwaak, telefoonnummer: 06-46033996.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15