Alzheimercafe’s in de regio – november

31 oktober 2023

Alzheimer Café Leiden e.o.

Alzheimer Café over intimiteit en relaties

Het effect van dementie op een relatie is ingrijpend. Langzaam maar zeker zal de gelijkwaardigheid en wederkerigheid verdwijnen, wat voor beide partners moeilijk kan zijn. Hoe ga je daarmee om?

In het Alzheimer Café op donderdag 9 november praten we samen met Ruth Schreuders over veranderende relaties, en over de liefde en intimiteit. Ruth werkt als geestelijk verzorger bij zorgorganisatie Topaz, en is voorvechter van het bespreekbaar maken van intimiteit en seksualiteit in de langdurige zorg. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen. De muziek wordt verzorgd door onze huisband the Netz.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De gespreksleiders Marleen Dohmen en Mandy Visser heten u op donderdag 9 november van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Alzheimer Café Teylingen/Noordwijkerhout

Beter slapen en dromen voor mensen met dementie en hun naasten

Veel mensen met dementie, de naasten en hun mantelzorgers hebben problemen met slapen. Zij kunnen vaak moeilijk in slaap komen, worden in de nacht vaak wakker of dromen heel naar. De volgende morgen staan zij moe op terwijl goed uitgerust zijn zo belangrijk is.

Lia Timmer, een ervaren en professionele slaapcoach/trainer geeft deze avond een lezing waarin u tips en hulp krijgt voor een goede nachtrust. Na de lezing is er voldoende gelegenheid haar vragen te stellen.

  • Datum: maandag 13 november 2023
  • Adres: Sassembourg, Jan van Brabantweg 1, 2171HC Sassenheim
  • Tijd: Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur.
  • Aanmelden is niet nodig.
  • Voor meer informatie kunt u op woensdag 8 november tussen 16 en 17 uur bellen met mevrouw W. van der Kwaak, telefoonnummer: 06-46033996.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15