Beleid ActiVite betreffende gebruik mondneusmaskers

02 oktober 2020

In lijn met alle maatregelen en adviezen om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan, gelden vanaf zaterdag 3 oktober de volgende richtlijnen binnen ActiVite voor het dragen van een (niet-medische en/of chirurgisch) mondneusmasker.

Verpleeghuizen en OC(D)’s
Vanaf zaterdag 3 oktober dragen alle ActiVite-medewerkers, die in directe nabijheid van bewoners en cliënten in de groepsbegeleiding aan het werk zijn, preventief een chirurgisch mondneusmasker. Dit geldt dus ook voor de welzijn- en voedingsmedewerkers, de behandeldienst, vrijwilligers, technische dienst, medewerkers ICT, medewerkers logistiek en huishoudelijke- en huiskamermedewerkers.

Wijkverpleging
Vanaf maandag 5 oktober dragen alle zorgmedewerkers in de wijkverpleging preventief een chirurgische mondneusmasker wanneer zij bij het uitvoeren van het werk geen 1,5 meter afstand tot de cliënt kunnen bewaren.

Publieke ruimte en mondkapjes
Het is verplicht om in de publieke ruimten van ActiVite een niet-chirurgisch mondkapje te dragen. Binnen ons verpleeghuis Rijnzate is een mondneusmasker op de begane grond en op de verdieping waar de OC(D)’s, apotheek BENU en huisartsenpraktijk Rijnzate zich bevinden, verplicht. Op het kantoor in Leiderdorp geldt de verplichting van het dragen van een mondneusmasker in de publieke ruimtes (begane grond, eerste verdieping, gangen en lift). Voor de locaties waar ActiVite medegebruiker is, stemt ActiVite de uitvoering van dit beleid momenteel af met de eigenaar/medegebruikers.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15