“Bij mij kunnen mensen altijd hun verhaal kwijt”

10 maart 2022

Renate Helder over haar werk bij ActiVite

“Als Hulp bij het Huishouden kom ik bij veel verschillende mensen over de vloer: bij gezinnen, mensen met psychische of lichamelijke problemen of bijvoorbeeld mensen met dementie. Ik ken veel van mijn cliënten al sinds ik bij ActiVite werk (drie jaar). Zo is er een meneer die eerst een echte mopperkont was, maar door samen grapjes te maken en interesse in meneer te tonen is hij helemaal ontdooid. Een andere cliënt, een jonge vrouw, probeer ik juist stukje bij beetje te leren het overzicht te bewaren in de huishoudelijke taken. Dat vindt zij namelijk erg lastig. Ik zorg er dus niet alleen voor dat iemands huis schoon is, maar ik probeer ook echt iemand te helpen, te steunen en een luisterend oor te bieden.”

Wil jij ook werken in de zorg? Kijk op WerkenBij.ActiVite.nl

Dit artikel staat in ons ledenmagazine Thuis & Actief, editie maart 2022. Klik hier voor meer informatie.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15