Bijna 90 en nog elke week naar de gym  

21 september 2023

De ActiVite Ledenorganisatie heeft meer dan 23.000 leden in de regio. Met diensten aan huis, kortingen en cursussen helpt de ledenorganisatie haar leden langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Een van de cursussen is Meer Bewegen voor Ouderen. Cecilia Kleijhorst (‘noem mij maar Cyl’) en Anne Dames hebben elkaar hier leren kennen. Ze zijn 90 en 88 jaar en gymmen al jaren met elkaar in Lisse.  

Anne: “Ik ben een ontzettende doener en sport graag. Toen ik op mijn 21e vanuit Den Haag in Lisse kwam wonen, ben ik hier gaan gymmen.” Cyl: “Deze gymles is zo’n 30 jaar terug begonnen als cadeautje voor de vrijwilligers van het dienstencentrum. Zo ben ik erbij gekomen. Onlangs ben ik – na 36 jaar – gestopt met mijn vrijwilligerswerk als gastdame daar. Maar gymmen doe ik nog steeds.” Anne: “Inmiddels geeft Monique van ActiVite de lessen en dat doet ze fantastisch. Wij zijn de langstzittenden én de oudsten. De rest is zo rond de 80 jaar. Het is één grote vriendinnengroep.”  

Dezelfde soort  

Ook Cyl is ‘import’, ze komt uit oorspronkelijk uit Bolsward. Anne: “Ik heb familie in Friesland en dat schept een band.” Cyl: “Anne en ik zijn van dezelfde soort: we houden allebei van familie en van sporten. We hebben het altijd gezellig met elkaar. We kletsen veel, ook tijdens de les. Maar Monique houdt de vaart er wel in hoor!” Anne: “Het klikt goed omdat we elkaar al zo lang kennen. We hebben nooit woorden met elkaar en roddelen niet. Wat we ook gemeen hebben, is dat we linkshandig zijn. Daardoor bewegen we bij oefeningen geregeld allebei de verkeerde kant op!” 

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15