Brein & Bios brengt verhalen over dementie dichtbij

06 september 2022

Hartverwarmend of hartverscheurend: de afgelopen jaren zijn er prachtige films uitgekomen die het leven van iemand met dementie in beeld brengen. Wie naar een verhaal als The Father of Still Alice kijkt, leert iets over dementie en kan zich beter verplaatsen in mensen die ermee te maken krijgen. Dat is precies het doel van het Expertisecentrum Dementie.  

Het Expertisecentrum Dementie is een samenwerking tussen zorgorganisaties ActiVite en Topaz. Met financiële steun van Zorgkantoor Zorg en Zekerheid willen zij de kennis over dementie in de regio vergroten. Verschillende projecten zijn het afgelopen jaar onder de vleugels van het Expertisecentrum ontwikkeld, waarvan Brein & Bios het jongste is.  

Napraten 

Tijdens Brein & Bios krijgen inwoners van de regio de kans om films over dementie gratis in de bioscoop te bekijken. Bij iedere bijeenkomst is er gelegenheid om -onder leiding van een dementieprofessional- na te praten over de film die is vertoond. Zo wil het Expertisecentrum Dementie de kennis over dementie vergroten en de passie voor het werken met deze doelgroep, aanwakkeren. Bioscoop Trianon in Leiden zet in de week van 19 tot en met 23 september haar deuren open voor dit evenement.  

Wereld Alzheimer Dag

 Halverwege de week, op woensdag 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. ’s Morgens draait in de grote zaal van Trianon The Father (met Oscarwinnaar Anthony Hopkins). ’s Middags is er een speciale kindervoorstelling, waarin Kapsalon Romy wordt vertoond. De organisatie stelt dat het ook voor kinderen belangrijk is te praten over dementie, zeker als zij daar zelf in hun omgeving mee te maken hebben. 

Aanmelden 

Je kunt het hele programma bekijken en je gratis aanmelden op de website van bioscoop Trianon, waar Brein & Bios wordt georganiseerd: bioscopenleiden.nl/special/brein-bios/.  

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15