Burgemeester van Teylingen kookt voor bewoners in AgnesStaete

03 mei 2024

Dinsdag 30 april kookte burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen samen met onze vrijwilliger Rien voor de bewoners van een groepswoning in AgnesStaete. En dat ging alsof ze dit al jaren samen deden!

Rien Verwer is een bijzondere en actieve man. Hij is vrijwilliger in ons ontmoetingscentrum in Voorhout. Daar leest hij de deelnemers voor uit een door hem zelf geschreven boek dat binnenkort uitgegeven wordt. Rien is ook vrijwilliger bij De JoJo, een ontmoetingswerkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar ontmoette hij Carla Breuer, de burgemeester van Teylingen, en nodigde haar uit op zijn andere vrijwilligersplek: de groepswoning in AgnesStaete voor mensen met dementie, waar hij iedere week trouw kookt voor de bewoners. En dat deed ze!

En dus staan de burgemeester en Rien op dinsdag 30 april samen te koken. Op het menu: aardappelen, rode kool en worst. De bewoners en Rien kennen elkaar duidelijk goed, hij neemt voor iedereen de tijd. Net als de burgemeester trouwens. Als de aardappelen op staan, gaat ze even langs bij huiskamers van andere groepswoningen. “Kom je stofzuigen?” vraagt een meneer die lekker op de bank zit. Carla Breuer gaat lachend naast hem zitten en vertelt hem rustig wat zij voor werk doet. Meneer vertelt dat hij koster geweest is. Een geanimeerd gesprek volgt.

Dan is het tijd om het eten af te gaan maken. Er wordt geroerd, gebakken en gestampt. Alles uiteraard onder de bezielende leiding van Rien. Sommige bewoners wachten aan tafel hun verse maaltijd af, andere lopen wat rond en komen af en toe eens kijken in de open keuken. “Kijk Nel, de burgemeester is hier. Zal ik vragen of ze nog eens terugkomt?”, zegt Rien. “Ach”, antwoordt Nel. “Voor mij mag het gewoon simpel hoor.” Ze loopt weer door.

Het gaat er ontspannen aan toe in de keuken. De burgemeester en Rien koken alsof ze dit al jaren doen samen. “Leuk is dit he?”, zegt Rien tegen haar. “Ik geniet er echt elke keer weer van als ik hier ben.” De maaltijd gaat er goed in. Sommige bewoners komen zelfs voor een tweede ronde. Daarna volgt er nog een lekker toetje. Carla Breuer maakt een speciaal dessert voor Rien, met een hartje van slagroom. “Als dank voor al het werk dat je doet voor de Voorhoutse samenleving.”

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15