De eerste maand van bestuurder Anne Veldhof

30 maart 2022

Mijn eerste maand binnen ActiVite zit erop. Een maand die begon op een paarse loper, met een meer dan warm welkom en die eindigt met het schrijven van deze blog. Zo’n eerste periode is altijd spannend, aan welke baan je ook gaat beginnen. Maar ik kan gerust zeggen dat het een zachte landing is geweest: inspirerend, leerzaam en hartelijk. 

Een maand waarin ik op veel manieren en met behulp van heel veel mooie en inspirerende gesprekken en ontmoetingen ActiVite heb mogen ontdekken. Met bewondering, verwondering maar vooral heel veel respect en dankbaarheid voor alle openheid, het enthousiasme en de betrokkenheid van alle collega’s! 

Ik kan in deze blog nooit recht doen aan alles wat ik heb mogen meemaken, want dan zijn vier bladzijden nog niet genoeg… Maar wil wel iedereen heel hartelijk bedanken die heeft meegeholpen en onderdeel is geweest van alles wat ik in deze eerste maand heb mogen ervaren en leren en wie ik heb mogen ontmoeten. Ik heb ervan genoten! 

Zo mocht ik 11 maart meedoen met de NLdoet actie in locatie AgnesStaete. Waar ik samen met collega’s uit de ondersteunende diensten onder de fantastische leiding van medewerkers mocht helpen bij een geslaagde high tea voor de bewoners. Heerlijk om weer even op de groepswoningen van onze bewoners met dementie te mogen helpen!  

Op 25 maart was ik op bezoek bij onze behandeldienst in locatie Rietveld. Naast het leuke, inspirerende en bijzondere gesprek over alles wat zij tegenkomen in hun dagelijkse praktijk binnen ActiVite, waren er mooie dromen en ambities voor de toekomst. Iets waar we de komende tijd zeker verder aan zullen gaan werken. Daarnaast heb ik genoten van onze prachtige locatie (met zoveel vrijheid en mogelijkheden voor onze bewoners!) en de leuke en betrokken medewerkers in de zorg die ik daar kort mocht ontmoeten. In april kom ik graag terug voor een verdere kennismaking met de locatie, de zorgmedewerkers en bewoners. 

De ontmoeting met al die bevlogen collega’s die met hart en ziel werken aan de allerbeste zorg heeft indruk gemaakt. Het maakt dat ik nog meer verantwoordelijkheid voel om het uitgangspunt van de nieuwe CAO voor onze sector “Medewerker op 1” binnen al mijn mogelijkheden recht te gaan doen! Ook daar mocht ik deze maand namens ActiVite volmondig “ja” op stemmen. Binnenkort wordt duidelijk wat deze nieuwe CAO voor ons allemaal gaat betekenen en ik weet zeker dat we daar, geholpen door onze betrokken en enthousiaste OR, op een goede manier vorm en inhoud aan gaan geven! 

Andere bijzondere momenten waren mijn aanwezigheid bij het overleg van de Teammanagers van de verpleeghuizen. Ik mocht luisteren naar hun reflecties en verhalen over het werken bij ActiVite, bijvoorbeeld over de samenwerking vanuit Waardigheid en Trots, wat nu op veel locaties vorm krijgt. 

Waar ik blij van werd, zijn de verschillende samenwerkingen die ik de afgelopen maand mocht ontdekken. Zoals bij de bijeenkomst over het ReBOZ, waarin wij samenwerken met andere organisaties om in de wijk ook in de nachtelijke uren klaar te staan voor onze cliënten. ActiVite speelt hierin een belangrijke rol, iets om trots op te zijn! Ook van de bijeenkomst in het teken van Waardevol Vernieuwend Onderwijs (WVO) werd ik enthousiast. Daarin werd maar weer eens duidelijk hoe goed en intensief wij samenwerken binnen en buiten ActiVite aan opleidingsmogelijkheden op maat voor iedereen die dat wil. 

Maar het meest heb ik toch genoten van alle mooie ontmoetingen en gesprekken met mijn nieuwe collega’s! De openheid, betrokkenheid en de ambities om van ActiVite een groot succes te maken door goed te zorgen voor elkaar en onze cliënten is iets wat al deze gesprekken kleurde. Ik hoop dat ik daar een bijdrage in mag en kan gaan leveren. 

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15