Dementie of vergeetachtigheid

30 augustus 2022

Iets vergeten gebeurt ons allemaal wel eens. Wat als het vaker gebeurt en je krijgt er last van? Een van de meest voorkomende kenmerken van dementie is het vergeten van nieuwe informatie. Ook belangrijke feiten of gebeurtenissen uit het eigen leven vergeten, duidt op geheugenproblemen. Bijvoorbeeld als je niet meer weet welke dag van de week het is en dat steeds opnieuw vraagt. Een onderzoek geeft helderheid bij onzekerheid. Wie kan je daarbij helpen en wat gebeurt er dan?

In het Alzheimer Café op donderdag 8 september is onze gast Yvonne Martens. Zij is specialist ouderengeneeskunde/kaderarts ouderengeneeskunde eerste lijn. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. Er is live muziek. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De gespreksleiders Mandy Visser en Roelien Schouten heten U op donderdag 8 september van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Veel informatie is te vinden op dementie.nl

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15