Digitale dialoog bij ActiVite

21 april 2021

Het gesprek met elkaar aangaan: dat is het doel van de zogeheten zeepkistbijeenkomsten die ActiVite regelmatig organiseert. Na uitstel, geen afstel, (door corona), kwam het tot een digitale dialoog tussen de collega’s. Tegen de veertig medewerkers waren aanwezig bij de eerste bijeenkomst in 2021 en met hen werd digitaal teruggekeken op het afgelopen jaar. Natuurlijk kwam het onderwerp corona aan bod; de nare én mooie ervaringen. Hoe hard er gewerkt is om goede zorg te blijven leveren, wat ActiVite geleerd heeft, maar ook wat het niet meer kwijt wil. Praten over de toekomst inspireert.

De informatievoorziening werd heel goed is gewaardeerd, wat heel fijn om te horen is. De speciale attenties die de medewerkers gedurende het jaar kregen en krijgen, blijken erg in de smaak te vallen. En wat prachtig dat iedereen er zo trots op is om bij ActiVite te werken! Dank aan alle aanwezigen. 10 mei gaan we weer live! #verbeterendoorverbindenenvertrouwen

Resultaten zeepkisbijeenkomst april 2021
Over het algemeen was het beeld tijdens de eerste, digitale zeepkistbijeenkomst positief en de sfeer goed. Bij de vraag ‘Hoe sta je in je werk?’ gaf in totaal 76% aan dat men of van de energie bruist (38%) of dankzij de fijne collega’s goed ondersteund wordt (38%).

Het begin van de coronaperiode was voor iedereen in Nederland een onduidelijke periode met veel onzekerheden. Dat gold uiteraard ook voor de zorg. Desondanks gaf 81% aan dat de informatievoorziening vanuit ActiVite goed en duidelijk voor hen was én is. Op de vraag wat onze collega’s het meest hebben geraakt in de afgelopen periode, kwam naar voren dat de sterfgevallen door COVID-19 (44%) en de onduidelijkheden binnen de coronarichtlijnen (34%) de medewerkers het meest hebben geraakt.

88% liet weten trots te zijn om bij ActiVite te werken en 96% van de deelnemers gaf aan de zeepkistbijeenkomst aan te gaan bevelen bij collega’s. De bijeenkomst kreeg een acht als gemiddelde waardering. Mooie resultaten voor een eerste bijeenkomst in digitale vorm. Komende maanden staan de volgende zeepkistbijeenkomsten gepland, via deze website houden we je op de hoogte van de resultaten.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15