“Door me op te geven voor de corona-noodopvang heb ik in recordtempo heel veel bijgeleerd”

15 juni 2021

“Eind oktober zag ik een oproep waarbij je als ActiVite-medewerker tijdelijk kon worden ingezet bij de corona-noodopvang. In deze locatie kwamen zorgprofessionals van verschillende zorgorganisaties te werken. Het werken in zo’n unieke situatie én het feit dat je midden in zo’n pandemie een bijdrage kunt leveren, spraken mij meteen aan. Daarnaast was ik me er ook van bewust dat het heel leerzaam voor mij zou zijn: ik heb als zijinstromer niet de vlieguren gemaakt die collega’s van mijn leeftijd al wel hebben. Ik heb nu in recordtempo heel veel bijgeleerd.”

Onder de indruk

“In de noodlocatie hadden we plek voor vijftien mensen met corona. Die kwamen soms uit het ziekenhuis om bij ons verder aan te sterken, maar ze konden ook vanuit de thuissituatie aan ons zijn doorverwezen of vanuit zorginstellingen waar de coronadruk te hoog werd. Ik had als vrijwilliger en ook als professional wel wat ervaring in het hospice, dus ik had al een aantal keer meegemaakt dat mensen sterven. Maar ik was hier weer opnieuw onder de indruk van hoe bizar en heftig de ziekte is. COVID-19 is genadeloos en erg onvoorspelbaar. We
hadden mensen in zorg waarvan je dacht ‘hoe lang gaat dit nog duren?’ en die de volgende dag weer met een beschuitje op de rand van het bed zaten. Maar ook mensen die met een rugzakje om binnen kwamen en die binnen een paar dagen tussen je vingers door glipten.”

Saamhorigheid

“Ik heb de saamhorigheid in het team bij Groenhoven, ondanks dat we allemaal uit andere zorgorganisaties kwamen, als heel waardevol ervaren. En ik ben er trots op dat de mensen die weer naar huis mochten, dat tevreden en dankbaar deden.”

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15