Jeroen over ActiVite in Actie: “Een onvergetelijke beleving”

09 mei 2022

Jeroen won tickets voor het basketbal bij de Oekraïne-veiling  

De veiling die ActiVite voor de ouderenzorg in Oekraïne organiseert, blijft niet onopgemerkt. Jeroen van der Nagel, accountmanager bij partner FocusCura, bood op een item en vertelt enthousiast over zijn koop: “Als partner en relatie van ActiVite had ik doorgekregen dat er een speciale actie was voor Oekraïne. Een heuse veiling voor diensten en producten. Nieuwsgierig als ik ben klik ik dan direct door en zag een professioneel in elkaar gezette website met mogelijkheden om te bieden. Een van de dingen die er direct uitsprong was het bijwonen van een Basketbalwedstrijd via Zorg en Zekerheid. “ 

“Nu heb ik zelf -sorry voor sommige lezers- niet iets met basketbal maar de trigger was ook dat het VIP-kaarten waren met lopend buffet. En ja, dan heb je me! Er was al een bod dus ik kon echt leuk gaan overbieden en heb dan ook maar de verdubbelaar ingezet. De maandag erna kreeg ik een mailtje vanuit Z&Z met twee toegang QR-codes voor diezelfde woensdag al. Daar had ik natuurlijk door mijn enthousiasme helemaal niet naar gekeken en was qua planning even schakelen. Mijn zoon (15) vond het gelukkig leuk om mee te gaan.”  

“Vanaf die maandag hebben we dan ook al luchtbasketbal gespeeld om er een beetje in te komen. Ook de spelregels hebben we opgezocht. Toen dacht ik nog, dat is zo weer voorbij qua wedstijdtijd. Nu weet ik dat bij elke fout de tijd stop wordt gezet waardoor je door de tijd best drukplekken kan krijgen van de mooie harde kuipstoeltjes. Maar goed, om 19.00 werden we netjes ontvangen en mochten wij als VIP het bedrijfsrestaurant van de Vijf Meihal binnen gaan. Tijdens het nuttigen van de Italiaanse pasta’s nogmaals de spelregels doorgenomen en uitgezocht tegen wie ZZ Leiden eigenlijk moet spelen. Dit bleek de Belgische Belfius Mons Hainaut te zijn.”  

“Op dat moment ging ik er nog steeds vanuit dat dit een plaatselijke amateurwedstrijd was zoals ik ook wel eens bij ons plaatselijk voetbalteam ben gaan kijken. Maar dat bleek toch wel even anders en was al direct duidelijk bij binnenkomst. Overal Ziggo cameramensen, reporters, rijen vol met mensen die de score bij moeten houden (en nog meer denk ik), een TV om terug te kijken of het wel of geen fout was en zelfs een heuse mascotte die de kinderen aan het vermaken was. Het was dan ook vanaf de eerste minuut een groot feest en de adrenaline kon je bijna ruiken (later echt). We werden vriendelijk welkom geheten door de Relatiebeheerder van Z&Z en kregen de mooiste stoeltjes met zicht op het midden van het speelveld.”  

“Voor wie dit niet weet (zoals wij) maar het spel bestaat uit 4 delen met pauze daartussen. Na twee delen is er een grote rust (15 minuten), dus dat noem ik dan maar de tweede helft. Voor de start werd er eerst nog een speler van België in het zonnetje gezet. Hij had het blijkbaar goed gedaan in andere wedstrijden en de bal er vaak genoeg ingegooid om een applaus te ontvangen. Voor mij kwam het gewoon over als een strategische zet richting ZZ Leiden (zoals je altijd bij boksen ziet). En misschien heeft het geholpen want België ging als een speer de eerste twee kwarten. Naast dat mijn zoon en ik even moesten schakelen van het geluid van piepende schoenen, joelende toeschouwers en de muziek die bij elke score op niveau “scheur net niet je trommelvlies” zat, was de kracht en energie van de spelers echt niet normaal. Het was dan ook niet vreemd dat er veel gewisseld moest worden tussen spelers. Sommige waren zo lang dat de basket exact zo hoog was als hun uitgestrekte lichaam en andere konden weer zo hoogspringen dat er ook andere olympische sporten voor hen mogelijk zijn.”  

“Ondanks dat ZZ na de eerste helft met ongeveer 20 punten achterstond, kon onze avond door de indrukken al niet meer stuk. In de pauze kwam de directeur van Z&Z nog een gezellig praatje met ons maken en zei de relatiebeheerder dat ze onder hun niveau speelden, maar er zeker nog een kans was dat ze gingen winnen. Nu ben ik een optimist maar wel een realist, dus uit beleefdheid natuurlijk netjes in mijn rol gebleven en positief gereageerd. En ik weet daadwerkelijk niet wat ZZ Leiden voor limonade in de kleedruimte krijgt of welke peptalk maar de tweede helft was ongelofelijk. De een na de andere driepunter, dunk en wat ik verder nog heb gelezen aan basketbaltermen, ging erin.” 

“De coach van België heeft ongeveer drie keer een hartverzaking gehad, wilde alles terugzien op het scherm en was het met geen enkele beslissing eens. Toen ze eenmaal gelijk stonden droop hij af en werd het publiek nog gekker dan ze al waren. Iedereen riep “Leiden, Leiden” waardoor de “flow” waarin ze al zaten maar door en doorging. Uiteindelijk na een zenuwslopende vierde kwart, kwam het eindsignaal. 74-66 was de eindstand en alle mensen gingen juichen, schreeuwen en fluiten. Ook de mascotte kon weer helemaal uit zijn dak gaan. Wij hebben dan ook een nooit meer te vergeten beleving gehad. Dank daarvoor ActiVite en Z&Z, naast het geweldige financieel doel wat jullie met de veiling hebben opgehaald voor Oekraïne.”  

Ook meebieden? Check de veiling!

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15