Gedragsverandering bij dementie

07 juni 2021

Dementie heeft ingrijpende gevolgen, ook op het gedrag. De diagnose brengt mensen uit balans, herkennen zichzelf soms niet in wat de arts vertelde of zijn het in korte tijd vergeten. Dan gaat de vergeetachtigheid niet over hen, dan krijgen naasten het verwijt dat het niet klopt en dat er niets aan de hand is. Deze reactie kan gepaard gaan met gedrag dat we niet direct herkennen. Dat is voor naasten ingewikkeld. Iemand kan zachter worden, meer passief, maar ook het omgekeerde komt voor, dat iemand tegendraads is en boos. De persoon in kwestie merkt dit niet altijd en begrijpt de reactie op het gedrag niet. Hoe reageer je als naaste? Hoe houd je de relatie goed (en veilig)?

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest organiseert hierover een digitale bijeenkomst op donderdag 10 juni 19:00 uur.

“Kroegbaas” Martine Heruer gaat in gesprek met psychologe Maria Derksen over de verandering in de persoonlijkheid en het gedrag van iemand met dementie. Kan je als betrokkene alleen maar machteloos toekijken of kan je leren in te spelen op de veranderingen in het gedrag? U kunt haar vragen stellen.
Er is live muziek van The Netz.

Opgeven voor het digitale Alzheimer Café kan door hier te registreren of een e-mail te zenden naar contact@alzcafeleiden.nl  Daarna krijgt u de registratielink toegezonden.
Doe mee!

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15