“Geen dag is hetzelfde in de thuiszorg”

Verpleegkundige Marijke Welink-Glorie aan het woord

De zorg trok verpleegkundige Marijke al toen ze kind was. “Mijn opa had Parkinson. Hij kreeg thuiszorg, dat vond ik als klein meisje bijzonder om te zien. Hij kon daardoor langer blijven wonen in zijn geliefde huis, waar zijn kinderen zijn opgegroeid.”

Ledenmagazine Thuis & Actief
Dit interview staat in de nieuwste editie van ons ledenmagazine Thuis & Actief. Hierin lees je alles over veilig online actief zijn, van sterke wachtwoorden tot fraudeurs herkennen. Plus: de leukste tips voor handige apps en gadgets.

Prettige dynamiek

“Ik heb als student stagegelopen in verschillende soorten zorgorganisaties, van in de gehandicaptenzorg tot in het ziekenhuis. Uiteindelijk voelde ik me het meest thuis in de thuiszorg. Ik ontmoet tijdens mijn werk iemand in de omgeving waarin die zich comfortabel voelt. Het vraagt van mij improvisatievermogen, daar houd ik van: wat heeft iemand nodig? Wat is voorhanden? Ik bouw ook een band op met mensen, sommige cliënten verzorg ik jarenlang. Dat is toch anders dan bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Zo heb ik een cliënt met een chronische ziekte ruim 8 jaar verpleegd. Zij had kinderen die ik zag opgroeien. De zorg kan ook kortdurend zijn, maar de dynamiek is altijd prettig: mensen zijn op hun gemak thuis.”

Nauw contact met collega’s

“Al 13 jaar werk ik bij ActiVite in de thuiszorg, met heel veel plezier. Daarom wil ik ook graag een positieve bijdrage leveren aan het imago van dit werk. Geen dag is hetzelfde: van wondverzorging tot de begeleiding van diabetici. In ons wijkteam weten we bovendien wat we aan elkaar hebben. We hebben nauw contact, kunnen elkaar altijd bellen als we vragen hebben. Door de jaren heen heb ik ook geleerd dat goede zorg in de kleine dingen zit: even luisteren naar verhalen van vroeger, een hand vasthouden, medeleven tonen, vragen naar hoe het met de kinderen gaat… Ik geniet nog iedere dag van dit contact.”

Benieuwd naar werken bij ActiVite? Plan een ‘date’ met onze recruiter! Of neem een kijkje op onze vacaturepagina.