Groot succes expositie ‘De Dagwacht in het Spotlicht’

31 oktober 2023

Afgelopen weekend organiseerde Atelier en Ontmoetingscentrum de Dagwacht in Alphen aan den Rijn een bijzondere expositie. Het afgelopen jaar maakten de deelnemers van het Ontmoetingscentrum vele prachtige kunstwerken. De kunstwerken werden in het weekend van 27 oktober getoond aan het publiek.

Wethouder Schotanus van Alphen aan den Rijn opende officieel de expositie, waarna werd geproost en de schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen bewonderd. De opkomst was groot: deelnemers, geïnteresseerden, familieleden en andere betrokkenen kwamen af op de fantastische kunstwerken. Er zijn ook kunstwerken verkocht!

Begeleider Irene Nagtegaal over het Ontmoetingscentrum: “Atelier de Dagwacht is een Ontmoetingscentrum voor kunstzinnige mensen met een haperend brein, zoals bijvoorbeeld dementie. Samen met een team bevlogen en zorgzame vrijwilligers zorgen we ervoor dat iedereen een fijne dag heeft. We starten de dag met een kop koffie en een praatje, mantelzorgers sluiten daar soms ook bij aan. In het atelier wordt daarna enthousiast geschilderd, getekend of gebeeldhouwd. Kunst verbindt: je bekijkt elkaars schilderijen en je luistert naar de verhalen of de betekenis erachter. Het atelier is echt een unieke plek om te zijn.”

Gedurende het weekend was er nog gelegenheid om de expositie te bekijken. Het was een zeer succesvolle expositie!

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15