Hitteprotocol actief: zorg tijdens (extreme) hitte

01 augustus 2020

Een periode van aanhoudende hitte vormt een risico voor de gezondheid van kwetsbare personen. Tijdens (extreem) warme periodes treedt bij ActiVite het hitteprotocol in werking. Dit protocol geeft handvatten voor de zorg voor cli├źnten tijdens (extreme) hitte, zowel in de verpleeghuizen als in de ontmoetingscentra, Hulp bij Huishouden en de thuiszorg. Door de tijdige inzet van maatregelen dient het risico op negatieve gezondheidseffecten, ten gevolge van warme weersomstandigheden, beperkt c.q. voorkomen te worden. Daarnaast bevat het hitteprotocol maatregelen voor medewerkers om tijdens de warme dagen hun werk op een verantwoorde wijze te kunnen blijven uitvoeren. Het hitteprotocol treedt in werking:

  • Als de verwachting is dat zich een periode aandient van vier of meer dagen met een temperatuur van boven de 27 graden Celsius (aanhoudende hitte).
  • Als er minstens vijf aaneengesloten zomerse dagen worden verwacht met een temperatuur van 25 graden Celsius of hoger, waarvan minstens drie dagen tropisch zijn met een temperatuur van 30 graden Celsius of hoger (hittegolf).

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15