“Ik kan Ontmoetingscentrum De Ommedijk echt niet missen”

17 november 2023

Bij ActiVite Ontmoetingscentrum De Ommedijk worden de dagen gevuld zoals de clubleden dat zelf willen. Wandelen, een boek lezen, een spel spelen, meedoen aan een creatieve activiteit of gewoon even je ogen dichtdoen: je kunt doen wat je wilt, wanneer je het wilt. We creëren samen een mooie dag in een vrolijke, luchtige en verbindende sfeer. Het is een fijne plek voor mensen met een haperend lichaam of brein, zoals bij dementie.

Een familiegevoel

“We zijn hier allemaal gelijk, één familie. En je wilt dat je familie zich van waarde voelt en ertoe doet. Dus we kijken per dag naar de wensen en behoeften van ieder clublid”, zegt begeleider Wendy. Clublid Anneke kan zich hier goed in vinden: “Soms observeer ik gewoon wat de anderen aan het doen zijn. Dat doe ik graag, het is net alsof je op het terras zit.”

Dat de club het gezellig heeft mag duidelijk zijn. Onder het genot van een kop koffie wordt er veel gekletst. Cootje komt het langste bij Ontmoetingscentrum De Ommedijk, al bijna 10 jaar. “Ik kan De Ommedijk echt niet missen. Ik vind het hier gezellig en het is fijn om met de anderen te zijn.” Ook Hennie komt graag in het Ontmoetingscentrum: “Thuis heb ik niemand om mee te praten, daar zit ik maar alleen. Dat is dan een klein wereldje hoor! Hier bij De Ommedijk voel ik mij thuis. Ik doe de alledaagse dingen, maar dan met mensen om mij heen.”

Nieuwe vriendschappen

Op de vraag of er ook vriendschappen ontstaan in het Ontmoetingscentrum kijken de clubleden verwachtingsvol naar Tiny. Ze kijkt vragend terug en haalt haar schouders op. Ze heeft de vraag niet goed gehoord. Hennie, die naast Tiny zit, herhaalt de vraag luid. Met een grote glimlach zegt ze tegen Hennie: “Wij kunnen best goed met elkaar opschieten!” De twee vrouwen stoten elkaar vriendschappelijk aan en beginnen te lachen.

Samen eten

Clublid Cootje zit iets onderuitgezakt in haar stoel, totdat we het over de lunch hebben. Ze gaat er eens goed voor zitten, want ze is gek op lekker eten. “Laatst hadden we van die Amerikaanse pannenkoekjes, heerlijk. En daarna het toetje, met extra poedersuiker… Hmm!” Haar ogen lichten op wanneer ze eraan denkt. Sommige clubleden eten thuis weinig of zelfs niet, maar hier is dat vaak anders. “We bereiden de lunch samen voor en nemen echt de tijd om ervan te genieten. Zo gaat iedereen met een gevulde maag naar huis”, sluit belegeider Wendy af.

Ook bij de club?

Ontmoetingscentrum De Ommedijk in Leiderdorp neemt nieuwe clubleden aan. U bent van harte welkom om kennis te maken en de warme sfeer te ervaren. Ook voor familie en vrienden staat de deur wagenwijd open. Het Ontmoetingscentrum is gevestigd op Ommedijk 80 in Leiderdorp. Wilt u meer informatie? Bel naar 06 2715 3492 of stuur een e-mail naar ocddeommedijk@ActiVite.nl.

Ook ActiVite Ontmoetingscentra De Lepelaar (Leiden) en Zijldijk (Leiderdorp) hebben ruimte voor nieuwe clubleden. Op ActiVite.nl vindt u alle contactgegevens.

Op de foto: Anneke (links) en Hennie (rechts) bij Ontmoetingscentrum De Ommedijk

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15