Mini-symposium ‘De Nieuwe Route in de zorg rond gezinnen’ – 17 november 2022

Op 17 november organiseert ActiVite een bijzonder mini-symposium voor zorgprofessionals over ‘De Nieuwe Route in de zorg rond gezinnen’. De Nieuwe Route is een gekantelde aanpak in besluitvorming, waarbij de regie over de te verbeteren situatie van een gezin verschuift van de gebruikelijke beslissers naar alle betrokkenen samen. De vraag die centraal staat is ‘Wie vinden het belangrijk dat het beter gaat met dit gezin?’ Dat blijken vaak veel mensen te zijn. Met De Nieuwe Route kies je voor samensturing en maak je de omgeving mede-eigenaar door hulpverlening, zorgvrager en omgeving samen te laten besluiten over wat er nodig is. Wordt samensturing het nieuwe normaal?

Programma

17.30:  ontvangst met soep en een broodjesbuffet

18.00: opening door Francis Eijsackers, Manager Actief Plus ActiVite

18.05: ‘Een gezin binnen 80 uur weer op de rit met thuisbegeleiding’ door Niek Gootjes, Teammanager Thuisbegeleiding ActiVite

18.30: ‘De Nieuwe Route in de zorg rond gezinnen’ door Anke Siegers

19.30: napraten met een drankje

20.00: afsluiting symposium

Over Anke Siegers
Over Anke Siegers
Anke Siegers (organisatiepsycholoog, groeps-conflictbemiddelaar) heeft jarenlang ervaring in het ondersteunen van organisaties, overheid en gemeenten rond vraagstukken als: Zelfsturing, samenwerken met het sociale netwerk, Eigen Regie, Samenredzaamheid, Eigen Kracht, burgerparticipatie en regie/eigenaarschap in de jeugdzorg en de WMO. Hierover schreef ze in 2016 het veelgelezen boek 'De Nieuwe Route'.

De details op een rij

Datum & tijd

17 november van 17:30 tot 20:00 uur.

Locatie

ActiVite, Simon Smitweg 8 in Leiderdorp.

Kosten

Je bent onze gast, dus deelname aan het mini-symposium is kosteloos.

Voor wie?

Dit mini-symposium is specifiek bedoeld voor huisartsen, kinderartsen, medewerkers van Sociale Wijkteams en Centra voor Jeugd en gezin en voor contractmanagers van gemeenten.

Aanmelden mini-symposium