Nieuw ‘groen’ OC in Leiderdorp

08 maart 2023

Op 15 maart opent Ontmoetingscentrum Zijldijk haar deuren. Dit is het eerste Ontmoetingscentrum ’in het groen’ waar ouderen ook activiteiten buiten kunnen doen, zoals tuinieren en wandelen door de polder.

Op 15 maart start ActiVite met een nieuw Ontmoetingscentrum (OC) aan Zijldijk 37A in Leiderdorp. Een OC is er voor kwetsbare ouderen, waaronder mensen met ‘haperende hersenen’. Het is een veilige plek waar deelnemers iedere maandag, woensdag en vrijdag terecht kunnen voor een fijne dag. Elkaar ontmoeten en meedoen staat hier centraal. Niets hoeft en bijna alles kan. Voor ouderen voelt een OC als een plek waar zij zichzelf kunnen zijn. Zij ervaren dat ze weer kunnen vertrouwen op hun aanwezige talenten en nog steeds helemaal meetellen.

Samen met Stichting Wens Die Regeert
OC Zijldijk is het zestiende OC van ActiVite. Toch is dit OC anders dan de andere OC’s. Irma Runhart, begeleider bij OC Zijldijk: “Met een locatie midden in de Leiderdorpse polder is dit het eerste OC ‘in het groen’. Deelnemers die graag buiten zijn of tuinieren, zullen hier helemaal op hun plek zijn. Ook de totstandkoming van dit OC is uniek. Het OC is namelijk het resultaat van een samenwerking met Stichting Wens Die Regeert.” Deze Leiderdorpse stichting, met als drijvende krachten Melinda Voerman en Wim Regeer, verstrekt al meer dan tien jaar materiële steun ter bevordering van het welzijn van personen die in moeilijke omstandigheden verkeren, zoals kwetsbare ouderen. Melinda Voerman: “Met de realisatie van dit OC gaat een jarenlange wens van de stichting in vervulling: een ontmoetingsplek voor mensen met dementie.”

Over het OC
Deelname aan een OC kan bijdragen aan langer en prettiger thuis blijven wonen, wanneer het brein of het lijf het laat afweten. Hier kunnen ouderen doen alsof ze thuis zijn en meedoen aan allerlei activiteiten. Het is de veilige haven waar ouderen hun zorgen en (mogelijke) verwarring even kunnen vergeten. De OC’s begeleiden ook familieleden, mantelzorgers en vrienden, zijn vraagbaak en faciliteren lotgenotencontact. Ook zij zijn van harte welkom bij het OC.

Wilt u meer weten? Bel dan gerust met Irma Runhart, begeleider bij OC Zijldijk, via 06 27 16 32 12. Of stuur een e-mail naar oczijldijk@ActiVite.nl.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15