Ontmoetingscentrum Leimuiden nu ook op donderdag open

29 juni 2020

Het Ontmoetingscentrum van ActiVite in Leimuiden, in samenwerking met Tom in de Buurt,  is vanaf volgende week ook op donderdag geopend. In een Ontmoetingscentrum (OC) komen mensen met geheugenproblemen of lichamelijke beperkingen één of een aantal keer per week samen voor waardevolle ontmoetingen.

Door de maatregelen rondom corona moesten ook de OC’s elf weken sluiten. Begin juni konden de deelnemers weer terecht in de verschillende Ontmoetingscentra. Voor OC Leimuiden was dat meteen op een nieuwe, frisse locatie met de toepasselijke naam ‘De Ontmoeting’ in de Dorpsstraat. En vanaf 1 juli behalve op de dinsdag dus ook op de donderdag.

Het Ontmoetingscentrum(OC) is een landelijk concept dat eenzaamheid tegengaat en mensen helpt met de gevolgen van dementie om te leren gaan. In het Ontmoetingscentrum helpen de begeleiders van ActiVite de deelnemers te ontdekken wat zij nog wel kunnen en waar zij in de nieuwe situatie plezier aan beleven. Ook voor partners en mantelzorgers biedt het OC ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een gespreksgroep of bijeenkomst.

Deelnemers zijn enthousiast over het concept: “Ik vind het altijd heel gezellig en ik leer hier ook nog iets.” Familie ziet vaak ook de positieve invloed van het OC: “Bij thuiskomst leek mijn man altijd helderder dan voor hij ging.” Mantelzorgers worden geholpen doordat zij even iets voor zichzelf kunnen doen en de zorg van een partner met dementie of een lichamelijke beperking even kunnen delen. Maar ook de bijeenkomsten zijn tot steun: “Ik heb veel steun ontvangen in de gespreksgroep voor mantelzorgers, fijn om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten.”

“De Ontmoeting”, aan de Dorpsstraat in Leimuiden
Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15