Ook cliënten enthousiast over beeldzorg van ActiVite

17 januari 2023

Al een aantal weken krijgen meneer Harting en mevrouw Benningshof ondersteuning van ons beeldzorgteam via de tablet. Allebei zijn ze enthousiast: “Ik heb mijn hele leven zelf televisies gemaakt, dus voor zo’n tablet draai ik mijn hand niet om!” 

Het beeldzorgteam helpt meneer Harting met het vinden van een dagritme, en zorgt ervoor dat hij zijn medicatie en maaltijden niet vergeet. “Toen mijn vrouw anderhalf jaar geleden overleed, raakte ik een beetje de kluts kwijt. Sindsdien ga ik naar de dagopvang en daarnaast werd ik vanaf dat moment ook regelmatig gebeld door iemand van ActiVite. Dat vind ik heel fijn, het is prettig om even een babbeltje te hebben. Je hebt het idee dat je ergens bij hoort. Er zijn mensen die belangstelling voor je hebben, dat heb je niet als je alleen in je kamer zit, hoe mooi die ook is.” 

Niet zo’n spelletjesmens 
Toen ActiVite startte met beeldzorg, werden de belmomenten van meneer Harting omgezet naar beeldzorgmomenten. “Dat vond ik helemaal niet spannend. Ik heb mijn leven lang televisies gerepareerd, ik maakte ze zelf. Ik had ook al zelf een iPad voor ik de Compaan van ActiVite kreeg, dus voor mij is het omgaan met techniek echt geen drempel. Ik maak niet zoveel gebruik van de extra’s die het systeem biedt, want ik ben niet zo’n spelletjesmens. En op de dagopvang bingo ik al meer dan genoeg! Maar voor de zorg vind ik het een goede uitvinding.” 

“Bingo doe ik al meer dan genoeg!”

Ze hebben alle tijd voor mij 
​​​​​​​Hoe anders is de situatie bij mevrouw Benningshof. Zij gebruikt de Compaan volop voor spelletjes zoals patience en bingo. En natuurlijk voor de zorgmomenten: ”Ik vergat regelmatig mijn medicijnen, daar kwam de laatste tijd drie keer per dag een thuiszorgmedewerker voor langs. Nu krijg ik die zorg via de tablet. Ik vind dat heel prettig, de meiden hebben alle tijd voor me. Ik treuzel nogal als ik mijn water moet pakken bijvoorbeeld, maar ze hebben alle tijd voor mij. Ik had nog nooit eerder een tablet gehad, maar het viel me alles mee toen ze het me eenmaal hadden uitgelegd.” Als we mevrouw Benningshof vragen wat ze prettiger vindt, iemand aan huis of via de tablet, moet ze lang nadenken. “Dat maakt eigenlijk niet uit. Ja toch, via de tablet vind ik fijner. Of nee…het maakt eigenlijk écht niet uit.” 

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15