Over Artsenhulp voor Oekraïne

Stichting Artsenhulp voor Oekraïne is opgericht door artsen en mensen met ervaring in het opzetten van noodhulp om zo snel mogelijk ondersteuning te kunnen bieden aan hun collega's in de Oekraïne. Het doel van de stichting is het verzamelen en ter plaatse krijgen van essentiële medicatie, hulpmiddelen en chirurgisch instrumentarium.

Contact
Vragen over ActiVite in Actie voor Oekraïne?

Stichting Artsenhulp voor Oekraïne is opgericht door artsen en mensen met ervaring in het opzetten van noodhulp om zo snel mogelijk ondersteuning te kunnen bieden aan hun collega’s in de Oekraïne. Het doel van de stichting is het verzamelen en ter plaatse krijgen van essentiële medicatie, hulpmiddelen en chirurgisch instrumentarium. Daarnaast zijn de artsen van de stichting steeds in contact met collega’s ter plaatse om hen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. De stichting heeft een goed beveiligd verzameldepot in Noordwijk, waar de donaties worden gesorteerd en ingepakt door medische professionals. Minimaal een keer per week gaat er een transport naar Oekraïne, waarbij zij op de terugweg zoveel mogelijk mensen die het land willen ontvluchten, meenemen.  

Oprichters

Een van de oprichters van deze stichting is Tamara Rybak. Tamara werd geboren in Kiev, waar ze geneeskunde gestudeerd heeft. Ze woont in Nederland sinds 2002. Na het afronden van haar vervolgopleiding arts voor verstandelijke gehandicapten is zij sinds 2011 werkzaam bij ’s Heeren Loo in Noordwijk.

Oprichters
Omdat Tamara in Oekraïne gestudeerd heeft, heeft zij veel contact met collega’s in Kiev en andere steden, waardoor ze steeds geïnformeerd wordt over tekorten aan medicijnen en medische hulpmiddelen.