Prinses Beatrix-challenge brengt bewoners Rijnzate in beweging

22 april 2024

Toen prinses Beatrix laatst tijdens een interview werd gevraagd hoe ze zo fit blijft, gaf ze aan dat ze iedere dag 20 squats (kniebuigingen) doet. Onze Prinses is inmiddels 86 jaar oud en vertelde dit om te benadrukken hoe belangrijk beweging is om vitaal oud te worden.Een inspiratie voor de bewoners van verpleeghuis Rijnzate om de Prinses Beatrix-challenge aan te gaan!

Tussen 17 en 27 april worden bewoners ​uitgedaagd om gedurende 7 dagen elke dag 20 squats (kniebuigingen) te doen. Dankzij het hekwerk op de verschillende verdiepingen, kan dat bij Rijnzate heel goed. Na het voltooien van de 20 squats van de dag, tekent de zorg de kaart van de bewoner. Als er zeven vakjes zijn ingevuld, krijgen de deelnemers bij de receptie een ‘lintje.’

Beweegcoach Angelique Wieten brengt bewoners van onze verpleeghuizen in beweging door dit op veel verschillende en creatieve manieren aan te beiden. Met succes! Bewoners bewegen enthousiast mee en ontdekken dat in beweging blijven hen in staat stelt het leven zo veel mogelijk in te richten als zij graag willen.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15