Klimaatbewust eten met Frank Holleman

14 juni 2022

Bijdragen aan een beter klimaat, gewoon vanuit je keuken. Dat kan! Frank Holleman, alias de ‘Fork Ranger’, ontdekte hoe gemakkelijk én lekker het is om duurzamer te koken. “Drie keer per dag heb je de simpele keuze om bij te dragen aan de oplossing voor klimaatverandering.”

Frank Holleman houdt van de schoonheid van onze wereld – en wil die ook behouden voor de volgende generaties. Daarom ging deze millennial een jaar of drie geleden op zoek naar oplossingen voor klimaatverandering. “Je kunt natuurlijk zonnepanelen op je dak plaatsen, of een elektrische auto gaan rijden om het milieu te sparen. Maar dat vergt een behoorlijke investering. Het moest toch ook makkelijker kunnen? Toen ontdekte ik dat voedsel een veel grotere rol bleek te spelen dan ik dacht. Daar ben ik me in gaan verdiepen en ik werd steeds enthousiaster. Want de keuze voor duurzaam eten kun je iedere dag maken. Dat zet zoden aan de dijk!”

Lees het volledige artikel in ons ledenmagazine Thuis & Actief, editie juni 2022. Klik hier voor meer informatie.

Eén van Frank zijn favoriete recepten

Spinazie Pasta Pesto

Dit recept heb ik per toeval ontdekt en was deels de inspiratie voor het Fork Ranger boek. Door het combineren van de ingrediënten krijgt de saus bijna dezelfde structuur als wanneer gehakt toegevoegd zou worden.

Voor 4 personen:

  • 400 g Penne
  • 400 g Tomaten uit blik
  • 8 Zongedroogde tomaten
  • 200 g Spinazie
  • 400 g Kastanjechampignons
  • 100 g Sperziebonen
  • 90 g Groene Pesto
  • 1 Ui
  • 2 Knoflooktenen

Voorbereiding (10 min)

  1. Snipper de ui en pers of snij de knoflook fijn
  2. Snij de champignons in plakjes
  3. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes
  4. Haal de uiteinden van de sperziebonen eraf en halveer ze

Kookstappen (20 min)

  1. Bak in een koekenpan de champignons met de ui op hoog vuur ~2 min
  2. Verlaag het vuur en voeg de knoflook toe, breng op smaak met zout en peper
  3. Laat sudderen tot het vocht van de champignons weg is ~5 min
  4. Kook ondertussen de pasta en sperziebonen in een kookpan
  5. Voeg de tomaten, zongedroogde tomaten en pesto aan de koekenpan toe ~3 min
  6. Voeg de spinazie toe
  7. Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de spinazie geslonken is ~8 min, proef en voeg zo nodig zout en peper toe

Eet smakelijk!

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15