Regionale Covid opvang Avant Groenhoven

Voor wie is deze opvang bedoeld?

COVID-19 is een heftig virus. Gelukkig kunnen de meeste mensen het virus thuis uitzieken. Maar niet iedereen. Als mensen met het coronavirus in het ziekenhuis al weer wat zijn aangesterkt, maar nog wel verzorging nodig hebben, dan kunnen zij worden opgevangen in de COVID-opvang in Groenhoven. Niet in alle gevallen is ziekenhuisopname nodig, maar er kunnen ook mensen met een coronabesmetting vanuit de thuissituatie opgenomen worden in Groenhoven, bijvoorbeeld als de verzorging door een mantelzorger of thuiszorg onvoldoende is.

Aanvullende informatie voor verwijzers

Zodra de COVID-opvang Avant Groenhoven is geopend is de beschikbaarheid van bedden zichtbaar via: . Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau van Topaz via csb@topaz.nl of telefonisch via 088 921 2400. Buiten kantooruren kan dit via het bekende telefoonnummer van RAP-ZHN T 088 33 99 999.

Avant

Avant is een netwerk van regionale zorgorganisaties. Om mensen met COVID-19 te ondersteunen, hebben zij de handen ineen geslagen. De zorg in deze COVID-opvang wordt gedaan door zorgmedewerkers van de verschillende zorgorganisaties. Vanuit iedere organisatie zijn er medewerkers met expertise op het gebied van COVID. Samen staan we sterk.

De volgende zorgorganisaties uit de regio Zuid-Holland Noord zijn aangesloten:
ActiVite, Topaz, Wijdezorg, Alrijne Zorggroep, Marente, Libertas Leiden, DSV-verzorgd leven, Roomburgh, Groot Hoogwaak, HOZO.