Thema-avond ‘Afscheid nemen van een naaste met dementie’

31 januari 2024

Op donderdag 8 februari 2024 vertelt onze collega Renato Verweij, palliatief verpleegkundige bij ActiVite, over dementie en afscheid nemen. Dit doet hij tijdens een speciale avond van het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest met als thema “Afscheid nemen bij dementie”

Dementie is onlosmakelijk verbonden met afscheid en verlies. Cliënten met dementie nemen afscheid van hun kunnen, hun relaties en hun bezigheden, zoals zij die voorheen kenden. Dit geldt zowel voor de persoon met dementie als voor hun dierbaren. Het bespreekbaar maken van dit rouwproces, inclusief het uiteindelijke levenseinde, kan erg confronterend zijn. Goede begeleiding en voorlichting is hierbij ontzettend belangrijk. Daarom organiseert het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest hierover een speciale thema-avond. Zij hebben Renato Verweij, palliatief verpleegkundige bij ActiVite, gevraagd om te vertellen over wat familie en naasten kunnen verwachten bij dementie en afscheid nemen, en wat zij kunnen doen om zo goed mogelijk om te gaan met afscheid en verlies.

Deze avond is op donderdag 8 februari in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Tijdens de inloop en de pauze is er live muziek van singer/songwriter Brian James. Opgeven is niet nodig.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15