Uitwaaien in Zeeland

15 oktober 2020

Meneer en mevrouw zitten beiden in een elektrische rolstoel, maar de wil om ondanks de omstandigheden eens lekker uit te waaien op het strand van Zeeland was er wel! Daarom trok het stel met twee fantastische collega’s naar Zoutelande, om het zand te voelen en de zeelucht te ruiken. De vooruitzichten qua weer waren zo slecht dat we ons even afvroegen of het wel door zou kunnen gaan, maar wát een blije gezichten en blauwe luchten zien we op de foto! Mevrouw schrijft zelf:

“Nog voor Corona haar aandeel begon te krijgen, kreeg ik de mogelijkheid een wens in te dienen bij ActiVite. Mijn wens was om samen met mijn lieftallige wederhelft, Jeroen, in Zoutelande, Zeeland in een elektrische strandrolstoel, Cadweazle genaamd, romantisch over het strand te hobbelen. Meerdere mensen mochten een wens indienen. Maar ze hadden mijn wens uitgekozen om uit te laten komen!”

“Afgelopen vrijdag begon het feest. Twee hele lieve mensen kwamen ons ophalen. Het waren een manager van de verpleeghuiszorg en haar man, een ambulancebegeleider. Reuze gezellige lui, die wel tegen een stootje kunnen. We hebben dan ook een hoop gelachen. En ze draaiden hun hand nergens voor om. Eerst hebben we lekker geluncht bij de strandtent. En weliswaar in het zonnetje, want, thank God, wat was het heerlijk weer in Zoutelande. Na de lunch hebben de twee mij op het toilet geholpen. Hele klus voor die mensen,maar ze deden er geen moment moeilijk over. Waardoor ik me totaal niet bezwaard voelde.”

“En toen was het tijd voor actie. Eerst werd Jeroen in de strandrolstoel gehesen. Maar wat bleek nou, de zitting van de stoel was veel te kort en te glad. Dus ondanks dat ze hem zo goed mogelijk vast gebonden hadden, bleef hij onderuit zakken. Dit was natuurlijk veel te gevaarlijk. Dus dat verhaal is niet doorgegaan. Maar ondanks dat hebben we toch een hele fijne dag gehad. Heerlijk over de boulevard gereden. Genoten van zon, zee, strand, robuuste duinen, meeuwen die hun vliegkunsten vertoonden op jacht naar lekkers, en kneuterige kleine ouderwetse huisjes met in het midden van het dorpje een mooie molen…In Zoutelande… <3”

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15