Verdere versoepeling coronamaatregelen

21 april 2022

Wat zijn we blij dat het aantal corona-besmettingen blijft dalen! Steeds meer maatregelen kunnen worden afgeschaft, wat het ook in de dagelijkse zorg voor cliënt en medewerker prettiger maakt.

De afgelopen weken hebben we met terughoudendheid de voorgestelde versoepelingen doorgevoerd. We hebben nu eenmaal te maken met een kwetsbare doelgroep en we willen de mensen voor wie we zorgen niet in gevaar brengen. Inmiddels is het zo dat het ook in de zorg verantwoord is om verder te versoepelen.

Voor de zorg van ActiVite betekent dit vanaf vrijdag 22 april het volgende:

·De mondkapjes zijn bij de zorg thuis en in het verpleeghuis niet meer verplicht. Uiteraard kunnen cliënten vragen om een mondkapje. We vragen ook om begrip als medewerkers ervoor kiezen om een mondkapje te dragen.

·Het houden van 1,5 meter afstand is niet langer verplicht.

·Wie een besmet persoon in het verpleeghuis komt bezoeken, draagt een mondneusmasker, een spatbril en wast zorgvuldig zijn of haar handen. Een schort en handschoenen zijn niet meer noodzakelijk, maar eventueel wel beschikbaar. Deze bezoekers beperken het contact met andere bewoners.

·Bezoekers die ondanks een negatieve test milde klachten hebben, vragen we voor de zekerheid een mondneusmasker te dragen.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15