Werken en leren bij de ActiVite Academie

Leer-werktrajecten mét baangarantie!

Starten in de zorg? Switch maken of doorgroeien binnen de zorg? Opnieuw je BIG-registratie halen? De ActiVite Academie stoomt je klaar voor jouw ideale baan in de zorg!

Nieuwsgierig?
Benieuwd welke baan en opleiding het beste bij jou past? We denken graag met je mee!

Beroepsopleidingen (BBL)

De beroepsopleidingen tot Verzorgende IG en Helpende starten twee keer per jaar, in februari en september bij het MBO Rijnland in Leiden. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je vooral leert in de praktijk.

Dit krijg je bij de BBL-opleidingen tot Verzorgende IG en Helpende:

✍️ een leerarbeidsovereenkomst van ActiVite
📗 ActiVite betaalt de opleiding en je boeken
⏲️ je leert op jouw eigen niveau en tempo
📝 na je opleiding heb je gegarandeerd een baan!

BBL-opleiding tot Verzorgende IG

Als Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) help je cliënten met dingen die ze zelf niet meer kunnen, zoals eten, aan- en uitkleden, wassen en naar bed gaan. Ook voer je verpleegtechnische handelingen uit zoals het geven van injecties en het verzorgen van katheters. Je ondersteunt en begeleidt cliënten die zorg nodig hebben vanwege hun ziekte, beperking of leeftijd. Denk hierbij aan ouderen, mensen die moeten revalideren na een operatie en jongeren met een lichamelijke beperking. Signaleer je veranderingen? Dan zet je acties uit die nodig zijn om het zorgproces goed te laten verlopen. Ook rapporteer je dat in het elektronische cliëntendossier. Als Verzorgende IG kijk je vooral samen met de cliënt naar waar je hem/haar in kunt ondersteunen om de zelfredzaamheid te vergroten. Vanuit jouw kennis en kunde adviseer je daarin.

Ben je in het bezit van een vmbo-diploma, een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3) of vergelijkbaar? En ben je beschikbaar om tijdens de opleiding 24 uur per week te werken en 1 dag per week naar school te gaan? Dan kom jij in aanmerking voor deze BBL-opleiding tot Verzorgende IG!

BBL-opleiding tot Helpende

Als Helpende zorg je ervoor dat ouderen zich thuis voelen in ons verpleeghuis. Als onze bewoners wakker worden help je ze aan een fijne start in de ochtend. Je helpt bij de dagelijkse start, zoals opstaan, wassen, aankleden en ontbijten. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat onze bewoners het tijdens de dag naar hun zin hebben. Je onderneemt leuke activiteiten met ze en biedt ze hulp aan wanneer nodig. Tijdens een avonddienst help je de bewoners bij het eten en naar bed gaan, zodat ze met een goed gevoel de dag kunnen afsluiten. Jij maakt als Helpende hierin echt het verschil!

Ben je in het bezit van een vmbo-diploma? En ben je beschikbaar om tijdens de opleiding 24 uur per week te werken en 1 dag per week naar school te gaan? Dan kom jij in aanmerking komen voor deze BBL-opleiding tot Helpende!

Branche-opleidingen

Ben je Verzorgende IG of Verpleegkundige 4 bij ActiVite en wil je doorgroeien? Dan is de opleiding tot GVP of EVV iets voor jou! Deze branche-opleidingen starten op verschillende momenten in het jaar.

GVP

Ben je Verzorgende IG en wil je je specialiseren in de zorg voor cliënten met psychogeriatrische problematiek zoals dementie? Dan is de opleiding tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie iets voor jou. Je leert het gedrag van cliënten beter te begrijpen en hoe je ervoor zorgt dat zij zich prettiger voelen.

EVV

Kun je goed organiseren en ben je graag het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en zijn of haar familie, mantelzorgers en zorgverleners? Met de opleiding tot Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige word je verantwoordelijk voor de coördinatie en continuïteit van de totale zorg rond een cliënt.

Waardevol Vernieuwend Onderwijs

Waardevol Vernieuwend Onderwijs (WVO) is een flexibel leer-werktraject, waarbij je als student een baan in de ouderenzorg combineert met leren; je kunt lesonderdelen volgen terwijl je al direct aan het werk bent in de zorg. Daarnaast krijg je samen met andere studenten digitaal en klassikaal les. Dat kan op verschillende niveaus, van mbo tot hbo. 

WVO is er voor mensen die net van school komen, voor mensen die al een zorgdiploma hebben én voor mensen die uit een (totaal) andere branche komen en zich graag laten omscholen voor de ouderenzorg. Het aanbod is een samenwerking van ActiVite, Wijdezorg, Libertas Leiden en DSV.

Stage lopen bij ActiVite

Via de ActiVite Academie kun je je ook aanmelden voor een stageplaats. Omdat ActiVite een breed aanbod heeft van zorg en welzijn, is stage lopen een mooie kans om te ontdekken wat jouw droombaan is in de zorg! Aanmelden voor een stage gaat via ons speciale stagebureau. Mail voor een MBO-stage naar stageplaatsingmbo@activite.nl en voor een HBO-stage naar stageplaatsing@activite.nl.

"Ik hou mijn opties lekker open"
"Ik hou mijn opties lekker open"
"In onze verpleeghuizen verzorgen we op de PG-afdeling vooral mensen met dementie. Op de somatische afdeling bieden we met name lichamelijke zorg. In de thuiszorg hebben we zowel wijkverpleging, verzorging als thuisbegeleiding. Hierdoor heb ik bij ActiVite keuze uit verschillende banen én kan ik switchen tussen verschillende soorten zorg. Zo hou ik mijn opties lekker open!" -Medewerker ActiVite
Meer weten over alle mogelijkheden bij ActiVite?
Bel of app met onze recruiter!
06-15638575