Werken en leren bij de ActiVite Academie

De mooiste leer-werktrajecten van de regio

Starten in de zorg? Switch maken of doorgroeien binnen de zorg? Opnieuw je BIG-registratie halen? De ActiVite Academie stoomt je klaar voor jouw droombaan in de zorg!

Nieuwsgierig?
Benieuwd welke baan en opleiding het beste bij jou past? De ActiVite Academie denkt graag met je mee. Bel of mail ons!

Beroepsopleidingen

De beroepsopleidingen tot Verzorgende IG en Verpleegkundige 4 starten twee keer per jaar, in februari en september. Klik op de opleiding en je leest er alles over! Over de opleiding Helpende kun je in deze video’s meer informatie vinden.

Dit krijg je:

 • een betaalde baan in de zorg
 • opleiding en boeken zonder kosten
 • leren op jouw niveau en tempo
 • beroepsopleiding volgens het Waardevol Vernieuwend Onderwijs principe
 • volop doorgroeimogelijkheden

Branche-opleidingen

Ben je Verzorgende IG of Verpleegkundige 4 bij ActiVite en wil je doorgroeien? Dan is de opleiding tot GVP of EVV iets voor jou! Deze branche-opleidingen starten op verschillende momenten in het jaar.

GVP

Ben je Verzorgende IG en wil je je specialiseren in de zorg voor cliënten met psychogeriatrische problematiek zoals dementie? Dan is de opleiding tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie iets voor jou. Je leert het gedrag van cliënten beter te begrijpen en hoe je ervoor zorgt dat zij zich prettiger voelen.

EVV

Kun je goed organiseren en ben je graag het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en zijn of haar familie, mantelzorgers en zorgverleners? Met de opleiding tot Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige word je verantwoordelijk voor de coördinatie en continuïteit van de totale zorg rond een cliënt.

Stage lopen bij ActiVite

Via de ActiVite Academie kun je je ook aanmelden voor een stageplaats. Omdat ActiVite een breed aanbod heeft van zorg en welzijn, is stage lopen een mooie kans om te ontdekken wat jouw droombaan is in de zorg! Aanmelden voor een stage gaat via ons speciale stagebureau. Mail voor een MBO-stage naar stageplaatsingmbo@activite.nl en voor een HBO-stage naar stageplaatsing@activite.nl.

“Ik hou mijn opties lekker open”

“In onze verpleeghuizen verzorgen we op de PG-afdeling vooral mensen met dementie. Op de somatische afdeling bieden we met name lichamelijke zorg. In de thuiszorg hebben we zowel wijkverpleging, verzorging als thuisbegeleiding. Hierdoor heb ik bij ActiVite keuze uit verschillende banen én kan ik switchen tussen verschillende soorten zorg. Zo hou ik mijn opties lekker open!”
Medewerker ActiVite

Kom langs!

Je besluit niet zomaar om een opleiding te volgen. Dat begrijpen we heel goed. Daarom hebben we twee inloopmomenten gepland waarop je live in gesprek kunt met onze praktijkopleiders. Stel je vragen, bespreek je afwegingen en kom erachter welke opleiding bij jou en jouw levensfase past. Dat kan ook leren volgens het Waarde-vol Onderwijs principe zijn. We ondersteunen je graag om jouw droombaan in de zorg te vinden!

 • Op dit moment is er nog geen nieuw inloopmoment voor de opleiding gepland. Maar, je kunt ons altijd bellen of mailen met je vraag!

De Academie is er voor jou!

 • gediplomeerde zorgprofessionals
 • starters
 • zij-instromers
 • medewerkers ActiVite en ActiefPlus
 • stagiairs