Angela, Verzorgende 3 IG

“De zorg past me als een handschoen”

Dat Angela in de zorg werkt is niet zo vanzelfsprekend. “Jaren heb ik gewerkt als assistent-manager in de detailhandel. Toen het bedrijf waar ik werkte na 20 jaar stopte, vroeg ik me af wat ik moest gaan doen. Vaak hoorde ik dat de zorg bij mij zou passen, maar eerlijk gezegd leek het mij niets. Totdat ik een advertentie van ActiVite las. Ik ben naar een informatiebijeenkomst over zorgopleidingen gegaan en werd direct gegrepen door het verhaal. Diezelfde avond schreef ik een motivatiebrief.”

Contact
Vraag aan onze recruiters?

“De zorg past me als een handschoen”

Angela verzorgende 3 IG

Dat was het begin voor Angela om te gaan werken in de zorg. “Zes jaar geleden ben ik begonnen bij ActiVite. Eerst als verzorgende C, nu als 3 IG-er. Ik heb specifiek voor de thuiszorg gekozen, want geen dag is hetzelfde. Je gaat van deur naar deur en bij iedere cliënt is het anders. Ik help iemand bij het douchen of aankleden, bij de volgende cliënt spuit ik insuline en vervolgens verzorg ik een wond. Ik houd ervan om na een cliënt in mijn auto te stappen, naar de radio te luisteren en met een frisse blik bij de volgende cliënt aan te komen. Je werkt zelfstandig, maar kan als het nodig is de hulp van je collega’s inroepen. Dat is fijn.”

Uitdaging

“De zorg past me als een handschoen, de sociale contacten en het feit dat ik mezelf kan zijn bij cliënten. Ik ben net terug van vakantie en een cliënt zei tegen me: ‘Ah, je bent er weer!’. Ja, dat is leuk om te horen, dan ga ik stralen! Voor mij zit de uitdaging vooral in mijn eigen onzekerheid. Soms heb ik een handeling al een lange tijd niet gedaan, daar kan ik onzeker van worden. Ik bereid me altijd voor, en het feit dat ik een collega kan inroepen, geeft me veel steun.”

Ruimte voor ontwikkeling

“Hoewel ActiVite een grote organisatie is, voelt dat niet zo. Ons werkgebied is opgesplitst in verschillende gebieden en we werken in kleine teams. In mijn team hebben we onderling veel contact en delen we bijzonderheden. Om het teamgevoel levendig te houden, organiseert onze teammanager bijeenkomsten. Dat is belangrijk! Door ActiVite worden opleidingen en workshops aangeboden, soms verplicht, soms optioneel. Onlangs heb ik een themabijeenkomst gevolgd over het prikken met een vleugelnaald. Dat interesseert me dan enorm en daar maak ik graag tijd voor vrij!”

Drijfkracht

“Ik zit echt op mijn plek! De zorg greep mij, het is een gevoel. Gevoel is belangrijk om te hebben als je in de zorg wilt werken. Handelingen kun je leren, maar het gevoel maakt of dit werk iets voor je is of niet. Het is mijn drijfkracht. Toen ik bij ActiVite begon, wist ik niet wat me te wachten stond. Ik dacht dat ik dit niet zou kunnen. Maar ik ben naar de eerste opleidingsdag gegaan en vond het hartstikke leuk!”