Astrid, Verzorgende 3 IG

Ik had mijn nieuwe passie gevonden

Mijn passie was klassiek ballet, ik was er goed in en kon naar de balletacademie. Maar mijn ouders zagen dat niet zitten: weinig baanzekerheid, een dure opleiding…en in die tijd was het ook nog zo dat mensen dachten: als meisje ga je toch trouwen en kinderen krijgen.

Contact
Vraag aan onze recruiters?

“Ik kan hier echt mijn ei in kwijt”

Astrid, Verzorgende 3 IG

“Die droomopleiding ging voor mij dus niet door en ik moest op zoek naar een andere passie. Ik ging een algemene zorgopleiding doen, die je voorbereidde op kraamverzorging, gezinsverzorging of ouderenzorg. Een ding was me wel duidelijk: ouderenzorg viel meteen af. Tot ik stage ging lopen in een verpleeghuis. Ik had mijn nieuwe passie gevonden”.

“Het contact met de bewoners is voor mij het meest waardevolle van dit beroep. Ik werk nu bij kleinschalig wonen, voor mensen met dementie. Nooit gedacht dat deze doelgroep mij zo aan zou spreken! Als een cliënt bijvoorbeeld angstig is om onder de douche te gaan, en we het samen toch voor elkaar krijgen dat hij of zij gaat douchen, ben ik blij. Of als ik door de gang loop, een bewoner naar me toe komt en me een kus op mijn hand geeft. Dat vind ik zo bijzonder. Spontaan vergeet ik alle narigheid die er soms is; dit soort momenten zijn de mooiste die je kunt meemaken in de zorg.”

“Ze zeggen wel eens: de zorg is een roeping. Ik zei dan altijd gekscherend: ‘Ja hoor, ik hoor ze al gillen.’ Maar je moet er inderdaad wel iets mee hebben. Ik heb echt bevlogenheid voor dit werk, ik kan echt mijn ei hierin kwijt.”

“Ik vind ActiVite een bevlogen organisatie, die staat voor de cliënten maar zeker ook voor de medewerkers. Met een bestuur dat graag samenwerkt, bijvoorbeeld met de OR. ActiVite probeert echt binnen de grenzen die gesteld worden een volwaardige zorgaanbieder te zijn, dat vind ik heel erg belangrijk. Ik werk hier al 35 jaar en ben hartstikke blij met mijn werkgever!”