Claudia, Verzorgende C

“Zorgen doe je met je hart”

Claudia was eerst werkzaam in de huishouding bij ouderen en daarna werkte ze een tijd met kinderen. Maar ze miste de uitdaging in dat werk. Na een gesprek met een familielid, die werkzaam was bij ActiVite, waagde ze de sprong. Ze solliciteerde en werd aangenomen.

Contact
Vraag aan onze recruiter?

“Geduld, zorgzaamheid,

open minded zijn,

sociaal en doelgerichtheid.

En zorgen, dat doe je vooral met je hart.”

Claudia, Verzorgende C

Claudia: “Bij ActiVite kon ik werken en leren tegelijkertijd, dat vond ik fijn! Na anderhalf jaar had ik mijn opleiding tot Verzorgende C afgerond. Toen ik met de opleiding begon, werkte ik al acht jaar in de thuiszorg bij ActiVite. Het contact met de cliënten, het werken in de wijk, en de vrijheid vind ik heerlijk. Op deze manier kan ik de zorg voor mijn zoontje en mijn werk goed combineren. Ik werk voornamelijk in het weekend en op de maandagavond. Dan is mijn man thuis en kan ik onbezorgd op pad.

Mijn werkdagen kunnen vroeg beginnen; soms sta ik al om zeven uur ’s ochtends bij iemand voor de deur. Mijn collega’s van de planning proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van cliënten, en dat lukt vaak maar natuurlijk niet altijd. De hulpvraag is ook niet bij alle cliënten gelijk. De ene cliënt is zelfstandiger dan de andere.” Claudia merkt dat de werkdruk tegenwoordig hoger is dan vroeger. Echt tijd voor iemand hebben, is lastig. “Dat los ik op door zo nu en dan een kattenwasje te doen, en de volgende dag de cliënt gewoon weer te douchen. Zo pak ik de momenten om wat extra aandacht te besteden aan de cliënt en samen een bakkie koffie te drinken. Het tekort aan personeel is merkbaar, maar mijn collega’s en ik doen wat we kunnen. Het mooie van de thuiszorg is dat je bij de mensen thuis komt, in de intieme huissfeer. De thuissituatie is zo bijzonder en daar maak je onderdeel van uit. Mijn cliënten zijn dankbaar en de waardering is groot. Die glimlach, daar doe ik het voor!” Op de vraag welke competenties belangrijk zijn in de thuiszorg, antwoordt Claudia resoluut: “Geduld, zorgzaamheid, open minded zijn, sociaal en doelgerichtheid. En zorgen, dat doe je vooral met je hart.”