Greet, Verzorgende 3 IG

Je krijgt zoveel dankbaarheid terug

Al bijna 50 jaar werkt Greet van Rijn (63) in de zorg, de laatste jaren bij locatie ActiVite Rietveld. "Ik vond bejaarde mensen altijd al leuk. Maar de laatste paar jaar ben ik vooral van het werk met mensen met dementie gaan houden. Je krijgt zoveel dankbaarheid terug…ik ga na al die jaren nog steeds enthousiast naar mijn werk."

Contact
Vraag aan onze recruiters?

“Het is net een groot gezin waar je de

hele dag voor mag zorgen”

Greet, Verzorgende 3 IG

Werken in de Kleinschalige Zorg is niet voor iedereen, zegt Greet: “Je moet er echt gevoel voor hebben. En vaak ook wel wat levenservaring. Want het is best moeilijk hoe je met sommige mensen om moet gaan. Hun gedrag is soms onvoorspelbaar en daar moet je wel tegen kunnen.” Toch zou Greet niet anders meer willen: “Ik hecht me echt aan die mensen. Natuurlijk hou je ook een zekere afstand, want mensen zijn aan het eind van het leven en overlijden op een gegeven moment ook. Soms ben ik daar wel verdrietig om, ja. In december is er een bewoner overleden die ik nog steeds mis, daar hield ik echt van. Maar tegelijkertijd gun je het mensen ook om te sterven.”

Als 3IG-er ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken in de woning waar je op dat moment werkt. Je zorgt de hele dag voor de bewoners en hebt contact met veel verschillende mensen: van fysio tot kapper en van familieleden tot vrijwilligers. Dat hoef je niet alleen te doen: “Behalve de omloop, die tijdens de spits komt helpen op de woning, hebben we ook hulp van veel vrijwilligers, die zijn echt goud waard. Daarnaast hebben we sinds kort ook huiskamermedewerkers in dienst. Die blijven op de woning en zorgen voor rust en gezelligheid, ook als je soms als verzorgende even weg moet om iemand te wassen of te helpen met toiletbezoek.”

Greet werkt op locatie Rietveld, een locatie die als een soort dorp is gebouwd, met 19 woningen voor kleinschalige zorg. “Rietveld is een prachtige locatie. Doordat hier veel mensen wonen, zijn er veel faciliteiten zoals een prachtige tuin, winkel en restaurant. Maar doordat je met slechts vijf woningen een cluster vormt, heb je ook een echt team waar je op terug kunt vallen. Met bekende gezichten voor zowel de collega’s als de bewoners. En de sfeer is heel hartelijk…ja, ik ga graag naar mijn werk.”