Kelly, Planner zorg

“Mijn vader kreeg zorg via ActiVite en nu ben ik de planner van ditzelfde team”

Planner Kelly begon bij ActiVite in de huishoudelijke ondersteuning. Toen Kelly gevraagd werd of ze het niet leuk zou vinden om nog meer mensen te helpen, was de keuze snel gemaakt. “Ik ben toen begonnen om verzorgende B/C te worden. Dat leek me hartstikke leuk, want het zorgen voor anderen is me met de paplepel ingegoten.”

Solliciteren?
Wil je ook aan de slag in de zorg?

Kelly: ”Ik heb lang mijn vader verzorgd en hij kreeg ook zorg via ActiVite. Ik ken ActiVite dus van meerdere kanten. Toen ik de kans kreeg om die tweejarige opleiding te doen, voelde ik aan alles dat ik het moest doen. Een aantal jaar later kreeg ik via een collega de tip dat ActiVite een planner zocht en zodoende ben ik nu de planner van het team dat mijn vader verzorgde. Het weerzien met deze mensen was echt geweldig!”

“Dankzij de samenwerking

met de mensen in het veld,

is het leveren van

al die benodigde zorg mogelijk”

Kelly, Planner zorg

Regelaar binnen het bedrijf


“De planner is een heel dynamisch poppetje binnen het bedrijf. Vanaf het kantoor sturen we de zorgverleners aan richting de cliënten die de zorg nodig hebben, zodat deze mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Als planner ben je eigenlijk de spil binnen een team. Ook al komen we niet bij de cliënten thuis, verbinden we wel de zorg door de juiste medewerker aan de benodigde zorg te koppelen. Je zorgt er echt voor dat de vereiste deskundigheid bij de cliënten thuis komt. Maar we letten er ook op dat een medewerker in het veld zichzelf niet voorbij loopt en er genoeg rust tussen iemands diensten zit.”

Uitdaging


Je bent voor ontzettend dankbare mensen aan het werk, maar de krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat je de planning niet altijd zo in kan vullen als dat je graag zou willen. Terwijl de zorg toch één van de meest dankbare branches is om in actief te kunnen zijn. Als planner wil je echt niet dat je iemand niet van zorg kan voorzien en je genoodzaakt bent om diegene af te bellen. Contact opnemen met iemands naaste omgeving, om te kijken of zij iets kunnen betekenen, is het minst leuke van het vak. Zeker omdat er ook cliënten zijn die geen naaste omgeving hebben en dat maakt het allemaal heel lastig. Het is dan aan mij om te zien of ik het toch op kan lossen.”

Werken in de zorg


Kelly: “In de zorg kom je niet werken, in de zorg hoor je en dat weet je snel genoeg. Als je voor mensen wilt zorgen, zorgen dat iemand thuis kan blijven wonen, bijvoorbeeld omdat wij de specialistische zorg thuis kunnen leveren. Als je daaraan bij wilt dragen, dan zit je hier goed. Toen ik verzorgende was, was ik al nieuwsgierig hoe ik vanuit kantoor zorg kon verlenen. Het voor iedereen zo goed mogelijk proberen te regelen zit in mijn karakter, daarom ben ik de plannerfunctie aangegaan.” “En het bevalt me zeker,” vervolgt Kelly “want ik presteer het beste onder druk. Je moet er als planner wel aan wennen dat je werk nooit af is. Daar moet je echt tegen kunnen, maar je werkt met kanjers. Je maakt onderdeel uit van een team waarbij iedereen zijn hart op de juiste plaats heeft en met elkaar het verschil wil maken voor onze cliënten. Als je je hierin herkent, dan kan ik alleen maar zeggen: Probeer het! Het is super divers, geen enkele dag is hetzelfde. En ja, het is soms wat stressvol, maar het werk is zo dankbaar, zeker als het allemaal lukt. Je bent als planner niet voor één iemand bezig, maar voor een heel gebied. Dankzij de samenwerking met de mensen in het veld, is het leveren van al die benodigde zorg mogelijk.”