Martha, verpleegkundige in de wijk

“Dit is het allerleukste werk dat ik ooit gedaan heb”

Als kind kwam verpleegkundige Martha al veel in het ziekenhuis, vanwege haar zieke moeder. “Ondanks dat ik verlegen was, merkte ik dat het kletsen met de andere patiënten mij goed af ging, ik maakte makkelijk contact. Vandaar dat ik na de middelbare school een zorgopleiding ben gaan doen. Toen ik na een periode werken in het ziekenhuis en een aantal jaren thuis eens meeliep in de thuiszorg, viel het kwartje. Ik dacht: “Wow, dit is het allerleukste werk dat ik ooit heb gedaan!”

Contact
Vraag aan onze recruiters?

“Dit is het allerleukste werk

dat ik ooit gedaan heb”

Martha, verpleegkundige in de wijk

“Ik vind het heel mooi om voor mensen te zorgen. Het mogelijk te maken dat zij hun leven kunnen blijven leiden zoals zij dat willen. Dan bedoel ik niet alleen dat we medisch doen wat zij nodig hebben, maar ook dat we die zorg praktisch zó aanbieden, dat zij hun eigen agenda kunnen blijven volgen. Als zij naar de gym willen om 10 uur, dat ik er voor zorg dat ze daar ook op tijd klaar voor zijn. Cliënten vinden het fijn als ze op je kunnen rekenen, dat ze weten dat het goed komt.”

“Eén van de mooiste dingen van het werk in de wijk is de diversiteit. Dat je bij de ene cliënt wordt uitgedaagd in je medische vaardigheden, en bij de ander in je sociale. Dat je het ene moment iemand mag begeleiden in de terminale fase en daarna iemand mag douchen. Ik vind het uitdagend als ik een complexe wond mag verzorgen, maar het geeft ook lucht als je af en toe gewoon even een pleister mag plakken of pillen mag geven.”

“Als je jaren bij iemand over de vloer komt, bouw je echt iets met iemand op. Je kent de mensen en hun familie, en zij kennen jou. Soms mag je zo jaren met iemand optrekken en dan ook de begeleiding doen in de laatste fase. Als je zo’n traject dan goed met iemand afsluit, denk ik: Ja, zo moet het.”

“ActiVite is een grote organisatie, die alle vormen van zorg biedt. Ik vind het prettig om in een grote, professionele organisatie te werken. Er zijn bijvoorbeeld collega’s die gespecialiseerd zijn in een van onze expertisegebieden: wondzorg, dementie of palliatief. Het is fijn als je zo’n collega om hulp kunt vragen als je het even niet weet of als je je verhaal kwijt wilt. Ik voel me hier echt als een vis in het water en ben er trots op dat ik bij ActiVite werk!”