Nathalie, Verzorgende 3 IG

“In de zorg werken is de beste keuze die ik heb gemaakt, ik zou niet anders meer willen!”

De Hazerswoudse Nathalie werkt al bijna negen jaar voor ActiVite. Als verzorgende 3 IG ondersteunt ze mensen die zichzelf (tijdelijk) niet kunnen redden. Denk bijvoorbeeld aan thuiswonende ouderen of iemand die revalideert na een ingrijpende operatie. “Als verzorgende 3 IG verricht je verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van medicijnen of het inbrengen van een katheter. Ook onderhoud je contact met de mensen om iemand heen en de huisarts.”

Contact
Vraag aan onze recruiters?

“In de zorg werken is

de beste keuze die ik heb gemaakt,

ik zou niet anders meer willen!”

Nathalie, Verzorgende 3 IG

Dankbaar werk

Nathalie: “Het is een heel afwisselende baan, geen dag is hetzelfde. Als ik bijvoorbeeld een ochtenddienst werk, begint de dag met het helpen van cliënten tijdens het wassen en aankleden. Daarna meet ik vaak bloedsuikerwaardes en help ik bijvoorbeeld met het toedienen van insuline of verricht ik andere verpleegtechnische handelingen, zoals het verzorgen van wonden. Het blijft ontzettend dankbaar werk om mensen te mogen verzorgen.”

“De verpleegroutes die ik loop, vind ik fijn om te doen. Je komt veel uitdagende zaken tegen, zeker als je veel verpleegtechnische handelingen mag verrichten. Persoonlijk vind ik dat het leukst om te doen; dan ben ik erg blij dat ik mijn opleiding gedaan heb. Waar ik ook helemaal gelukkig van word, is dat de mensen waar ik kom altijd blij zijn om me weer te zien. Sommige van onze cliënten zijn helaas eenzaam en soms ben ik hun enige contact op een dag. Cliënten weer te zien lachen, maakt mijn werk heel mooi en geeft mij voldoening.”

Werken in de zorg thuis

“Het bevalt me goed om namens ActiVite mijn werk te mogen doen”, zegt Nathalie. “Mijn eerste opleiding was ‘Uiterlijke Verzorging’, maar ondanks dat ik deze opleiding heb afgemaakt, merkte ik dat het niet was wat ik zocht. Wat ik wel zeker wist, was dat ik met mensen wilde werken. Mijn tante heeft me toen in contact gebracht met ActiVite en ik ben de opleiding tot Verzorgende C gaan doen. In de zorg werken is de beste keuze die ik heb gemaakt, ik zou niet anders meer willen!”

Opleiding via ActiVite

“Wat ik prettig vind aan ActiVite, is dat het een grotere organisatie is. Je hebt altijd iemand om op terug te vallen. ActiVite investeert in haar medewerkers, zo heb je de mogelijkheid om opleidingen en (vak)workshops te volgen. Om 3 IG’er te worden heb ik een verkorte opleiding gevolgd via ActiVite op het mboRijnland in Alphen aan den Rijn. Mocht je ook in de zorg willen werken, dan raad ik de opleiding tot Verzorgende 3 IG zeker aan! Ben je een aanpakker, denk je in oplossingen, ben je mondeling sterk, heb je zelfreflectie en kun je met richtlijnen werken, dan kan dit jouw baan zijn! Echt, elke dag in de thuiszorg is anders en wat is er nou mooier dan mensen ondersteunen? Er voor zorgen dat mensen die zorg nodig hebben, langer thuis kunnen blijven wonen? Niets toch!”