Rogier, thuisbegeleider

Zodra het gaat kriebelen, wil ik iets anders doen

Het mooie aan het werken in de zorg vind ik de grote diversiteit. Ik ben gestart in een somatisch verpleeghuis, heb stage gelopen bij psychogeriatrie (PG) en ben nu thuisbegeleider.

Contact
Vragen aan recruiter Ageeth?

“Mijn tip is: begin gewoon ergens.,

Dan ontdek je vanzelf wat voor jou de beste plek is

in de prachtige, diverse wereld van de zorg”

Rogier, thuisbegeleider

Start en switch

“Het mooie aan het werken in de zorg vind ik de grote diversiteit. Ik ben gestart in een somatisch verpleeghuis en heb stage gelopen bij psychogeriatrie (PG), waar vooral oudere mensen met dementie verbleven. Ik heb jaren via het uitzendbureau in de zorg gewerkt en heb hierdoor  veel ervaring opgedaan met  verschillende doelgroepen. Zo ontdekte ik dat ik het ‘technische werk’, zoals wondverzorging en injecteren, eigenlijk het leukste vond. Toen heb ik de overstap gemaakt naar de somatiek, ofwel naar de lichamelijke verzorging. Ik vond dat enorm leuk. Uiteindelijk werd dat werk vanwege reuma fysiek te zwaar voor me.”

Doorgroeien

“Dus gooide ik het roer om en werd begeleider op een dagcentrum voor jonge mensen met dementie. Later ging ik bij deze groep ook weer aan het bed staan. Na een poos begon het weer te kriebelen, ik hou namelijk wel van afwisseling. ActiVite denkt gelukkig mee over doorgroeien – en imiddels ben ik thuisbegeleider. Ook hier is het weer de diversiteit die mee aanspreekt: ik heb te maken met cliënten met psychiatrische problemen, mensen met sociale problematiek tot aan gezinsproblematiek. Hier werk ik samen met de cliënt naar een bepaald doel toe, i.p.v. met een familielid van een bewoner met dementie.”

Het gaat om de klik

“Ik heb me als man welkom gevoeld in ieder team waar ik gewerkt heb. Ik merk dat een goede balans tussen mannen en vrouwen in een team voor een aangename dynamiek zorgt. Dat vinden vrouwen vaak ook prettig. Ook bij cliënten heb ik nooit meegemaakt dat iemand mijn zorg weigerde omdat ik een man ben. Het gaat vooral om goed contact en om de klik die je hebt met een cliënt. Dat is wat telt.”

Ontdek de zorg

“Ik ben al jong gestart in de zorg, maar dat geldt niet voor iedereen. Een vriend van mij maakte na een jarenlange loopbaan in horeca en bankwezen de overstap. Zijn conclusie: ‘Dit had ik tien jaar eerder moeten doen.’ Overweeg jij om in de zorg te gaan werken? Trek de stoute schoenen aan en loop eens een dagje mee. Dan kun je ervaren hoe je het vindt. Mijn tip is: begin gewoon ergens. Dan ontdek je vanzelf wat voor jou de beste plek is in de prachtige, diverse wereld van de zorg.”