Vrijwilliger worden in AgnesStaete

AgnesStaete is een verpleeghuis in het allermooiste stukje van Voorhout. Omringd door de reuring van de winkelstraat, biedt deze locatie plaats aan 45 bewoners. Hiervan zijn drie groepswoningen voor bewoners met een dementie. Bewoners en medewerkers van AgnesStaete komen vrijwel allemaal uit Voorhout of de omringende dorpen. Dit geeft de locatie een heel ‘eigen’ gevoel. Er zijn veel vaste medewerkers, wat de bewoners prettig vinden.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger worden in AgnesStaete?

Zowel in gezamenlijke huiskamers als in de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot samen de krant lezen of een spel doen. Denk daarbij ook aan een sportdag, vieringen of een gezellig samenzijn op een feestdag. Als vrijwilliger bouw je echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk en/of geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

Koffieschenker

Bewoners met lichamelijke zorg.

Eerste of vierde zondag van de maand van 9.45 tot 11.15 uur

Wat ga je doen?

Als koffieschenker ga je met de koffiekan langs de kamers van de bewoners, waarbij tijd is voor een vriendelijk woord en extra aandacht.

Koken

Bewoners met dementie.

Dag in overleg. Tijd van 16.30 tot 19.30 uur.

Wat ga je doen?

Als kookvrijwilliger zorg je voor de (avond)maaltijd van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen. Als het lukt, betrek je de bewoners bij de voorbereidingen van de maaltijd. Het menu is in overleg, we verwachten geen culinaire hoogstandjes, maar een lekker voedzame maaltijd en een fijne sfeer.

Wandelen

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Woensdag vanaf 14.15 uur

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je met de andere vrijwilligers en een groepje bewoners, wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal. Ook kun je individueel wandelen met een bewoner van de groepswoning op een dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt.

Bezoekvrijwilliger

Bewoners met dementie.

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger geef je persoonlijke aandacht aan een bewoner. Samen koffiedrinken, een spelletje doen of een stukje wandelen en je biedt uiteraard een luisterend oor.

Boodschappen doen

Bewoners met lichamelijke zorg

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Vlakbij zijn de winkels. Veel bewoners vinden het leuk om daarheen te gaan. Als vrijwilliger ga je met een (wisselende) bewoner in de rolstoel naar de winkels om samen een paar boodschappen te doen. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Open eettafel

Bewoners met lichamelijke zorg

Dag in overleg. Van 11.30 tot 13.30 uur

Wat ga je doen?

Tussen de middag wordt een warme maaltijd gegeten. Als vrijwilliger haal je de bewoners één voor één op bij hun appartement. Je helpt bij het uitdelen van de maaltijd en brengt gezelligheid aan tafel tijdens het eten met elkaar. Na afloop van de maaltijd breng je de bewoners weer terug naar hun appartement. Je bent in staat om bewoners in de rolstoel op te halen en terug te brengen. Na afloop help je met de afwas en de zaal weer in gereedheid te brengen.

Huiskamervrijwilliger bij activiteiten

Bewoners met lichamelijke zorg

Maandag en dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur

Wat ga je doen?

Samen met de huiskamermedewerker breng je sfeer en gezelligheid in de huiskamer. Dit doe je door o.a. koffie te schenken en verschillende activiteiten aan bewoners te bieden. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Je bent in staat om bewoners in de rolstoel op te halen en terug te brengen. Na afloop help je met de afwas en de zaal weer in gereedheid te brengen.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.