Vrijwilliger worden in De Ommedijk

Verpleeghuis De Ommedijk staat in een gezellig deel van Leiderdorp. Reuring buiten door de winkels voor de deur en om de hoek, maar binnen een ontspannen en huiselijke sfeer. Het verpleeghuis met 50 zorgappartementen is licht en warm, met ruim opgezette appartementen en gangen. Er zijn vier groepswoningen voor bewoners met een dementie.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger worden in de Ommedijk?

Zowel in gezamenlijke huiskamers als in de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot samen de krant lezen of een spel doen. Denk daarbij ook aan een sportdag, vieringen of een gezellig samenzijn op een feestdag. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk en/of geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

Wandelvrijwilliger

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je met de andere vrijwilligers met een groepje bewoners, of individueel, wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Koffieschenker

Bewoners met lichamelijke zorg.

Zaterdag en/of zondag van 9.45 tot 11.15 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ben je gastvrouw/heer bij het koffiemoment. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt en trakteert op een kopje koffie of thee. Na afloop help je met de afwas en de zaal weer in gereedheid te brengen.

Lunchondersteuner

Bewoners met lichamelijke zorg.

Woensdag of in het weekend van 11.45 tot 13.30 uur.

Wat ga je doen?

Als lunchondersteuner haal je de bewoners één voor één op bij hun appartement. Je helpt bij het uitdelen van de maaltijd en brengt gezelligheid aan tafel tijdens het eten met elkaar. Na afloop van de maaltijd breng je de bewoners weer terug naar hun appartement.

Met elkaar bewegen

Bewoners met dementie.

Dinsdag 11.00 tot 11.30 uur gym, woensdag 11.00 tot 11.30 Zumba.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ondersteun je bij de lessen gym, zumba of maak je een wandeling. De les hoef je niet zelf te geven, maar je ondersteunt de deelnemers tijdens de oefeningen. Ook help je bij het halen en brengen van de bewoners met dementie van en naar hun woning.

Duofiets vrijwilliger

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je eens per week met een bewoner met dementie of die lichamelijke zorg nodig heeft op pad met de (elektrische) duofiets. Je bepaalt in overleg waar de tocht heen gaat.

Spelletjesmiddag

Bewoners met dementie

Donderdag, van 14:30-16:00 uur

Wat ga je doen?

Je vindt het leuk om een spelletje te doen met een paar bewoners. 1x per maand is er bingo, waar de ondersteuning van vrijwilligers heel wenselijk is voor het ophalen van de bewoners en tijdens de bingo samen mee te doen en te helpen. Je doet dit met een klein team van vrijwilligers en huiskamermedewerker.

Bezoek-vrijwilliger

Bewoners met dementie

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

De bewoners van de groepswoning geef je heel persoonlijke aandacht. Je gaat samen een kopje thee in het restaurant drinken. Je neemt de tijd voor hun verhaal, biedt een luisterend oor en brengt gezelligheid mee.

Gastvrouw/heer

Bewoners met dementie

Dag in overleg, van 14:00 en 17:00 uur

Wat ga je doen?

Als gastvrouw/heer van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen, zorg je voor gezelligheid. Je zet een kopje koffie, maakt een praatje met de bewoners, doet wellicht een spelletje…samen met de collega’s van de zorg  van de bewoners zorg je ervoor dat de woning een prettige plek is om te zijn.

Muzikale vrijwilliger

Bewoners met dementie

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Je gaat langs alle drie de woningen om samen met bewoners wat muziek te maken op kleine muziek instrumenten. Het is prettig als dit samen met een andere vrijwilliger kunt doen.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.