Vrijwilliger worden in het Hof van Alkemade

Aan de Schoolbaan staat verpleeghuis Hof van Alkemade. Een plek voor zowel 18 mensen met een lichamelijke zorgvraag als 24 mensen met dementie. De bewoner vormt samen met zijn of haar familie, de medewerkers en de vrijwilligers een hechte groep. Men ként elkaar in ‘het Hof'. In het Hof van Alkemade is het leefplezier van de bewoner het uitgangspunt van de zorg.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger worden in Hof van Alkemade?

Zowel in gezamenlijke huiskamers als in de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot samen de krant lezen of een spel doen. Denk daarbij ook aan een sportdag, vieringen of een gezellig samenzijn op een feestdag. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk en/of geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

In beweging

Bewoners met dementie.

1x per week tussen 10.30 en 11.30 uur, dag in overleg.

Wat ga je doen?

Bewegen is een belangrijke activiteit voor de bewoners. Daarom willen we onze bewoners leuke beweegacties aanbieden. Denk hierbij o.a. aan zittend op muziek met armen en benen bewegen. Heb jij leuke ideeën? We horen graag van je!

Wandelen

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Dag in overleg. Tijd tussen 10:00 en 16:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger wandelen ga je met de andere vrijwilligers met een groepje bewoners, of individueel, wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Op visite

Bewoners met lichamelijke zorg.

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger die bewoners bezoekt geef je heel persoonlijke aandacht. Je neemt de tijd voor hun verhaal, biedt een luisterend oor en brengt gezelligheid mee. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Nachtegaaltje gezocht

Bewoners met dementie.

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Mensen met dementie blijven ondanks dat ze vergeetachtig worden, de woorden van muziek vaak lang onthouden. Vooral liedjes uit de kindertijd en jeugd zijn bekend en geliefd. Als vrijwilliger zing je met een klein groepje bewoners een aantal liedjes. Dat gaat op een heel laagdrempelige manier, met youtube of (als je in het bezit bent) met een instrument.

Vroege vogel

Bewoners met dementie.

Dagelijks tussen 8:00 en 10:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger help je de bewoners met het ontbijt. Je dekt de tafel, helpt met boterhammen smeren en drankjes inschenken. Je maakt er echt iets gezelligs van voor de bewoners. Na afloop help je met de afwas en de woonkamer weer in gereedheid te brengen.

Koken

Bewoners met dementie.

Dagelijks tussen 16:30 en 19:00 uur.

Wat ga je doen?

Je zorgt voor de (avond)maaltijd van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen. Als het lukt, betrek je de bewoners bij de voorbereidingen van de maaltijd. Het menu is in overleg, we verwachten geen culinaire hoogstandjes, maar een lekker voedzame maaltijd en een fijne sfeer.

Gastvrouw of -heer

Bewoners met dementie.

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als gastvrouw/heer van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen, zorg je voor gezelligheid. Je zet een kopje koffie, maakt een praatje met de bewoners, doet wellicht een spelletje…samen met de collega’s van de zorg en de familieleden van de bewoners zorg je ervoor dat de woning een prettige plek is om te zijn.

Pianist(e) gezocht

Bewoners met lichamelijke zorg.

Dagelijks tussen 9:00 en 13:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger speel je op de piano en laat je de bewoners tijdens het koffiedrinkmoment een half uurtje genieten van jouw prachtige muziek. Je brengt sfeer en gezelligheid. Het repertoire bepaal je zelf, eventueel aangevuld met verzoeknummers van de bewoners. We verwachten geen concertgebouwniveau: als je enthousiast bent, zijn wij dat ook.

Rondje over de markt

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Vrijdagochtend tussen 9:00 en 13:00 uur.

Wat ga je doen?

Vlak voor de deur van het Hof van Alkemade is er op vrijdagochtend markt. Veel bewoners vinden het leuk om daar even rond te struinen, maar zijn daar zelfstandig niet toe in staat. Als vrijwilliger ga je met een (wisselende) bewoner een rondje over de markt.

Activiteiten

Bewoners met dementie.

Di, do, vr. 10.00-12.30 uur
Dinsdagmiddag 14.30-17.00 uur

Wat ga je doen?

Helpen bij de voorbereiding, uitvoering, ophalen bewoners en ondersteunen bij groenactiviteiten, schilderactiviteiten, creatieve activiteiten, bewegen/yoga, vragenspel en soosactiviteiten.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.