Vrijwilliger worden in het Hof van Alkemade

Wil jij misschien vrijwilliger worden in het Hof van Alkemade? Dit verpleeghuis staat in het hartje van Roelofarendsveen. Hier wonen zowel mensen die lichamelijke hulp nodig hebben, als mensen met dementie.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger worden in Hof van Alkemade?

  • Een belangrijke taak, die ook je als vrijwilliger veel voldoening en plezier geeft.
  • Een gezellige omgeving, waar je tijd en inzet écht gewaardeerd wordt.
  • Scholing en ondersteuning om je voor te bereiden op je taak en ook gedurende de tijd voor jouw inzet bij ActiVite.
  • Inspirerende ontmoetingen met andere vrijwilligers.

Met elkaar bewegen

Bewoners met dementie.

Dagelijks tussen 11:00 en 12:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger bewegen ga je in de woning of buiten met de bewoners aan de slag met laagdrempelig bewegen. Soms in een kleine groep, soms een-op-een. Er zijn materialen beschikbaar, maar er is ook volop ruimte voor eigen invulling.

Wandelvrijwilliger

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Dag in overleg. Tijd tussen 10:00 en 16:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger wandelen ga je met de andere vrijwilligers met een groepje bewoners wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Op visite

Bewoners met lichamelijke zorg.

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger die bewoners bezoekt geef je heel persoonlijke aandacht. Je neemt de tijd voor hun verhaal, biedt een luisterend oor en brengt gezelligheid mee. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Nachtegaaltje gezocht

Bewoners met dementie.

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Mensen met dementie blijven ondanks dat ze vergeetachtig worden, de woorden van muziek vaak lang onthouden. Vooral liedjes uit de kindertijd en jeugd zijn bekend en geliefd. Als vrijwilliger zing je met een klein groepje bewoners een aantal liedjes. Dat gaat op een heel laagdrempelige manier, met youtube of (als je in het bezit bent) met een instrument.

Vroege vogel

Bewoners met dementie.

Dagelijks tussen 8:00 en 10:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger help je de bewoners met het ontbijt. Je dekt de tafel, helpt met boterhammen smeren en drankjes inschenken. Je maakt er echt iets gezelligs van voor de bewoners. Na afloop help je met de afwas en de woonkamer weer in gereedheid te brengen.

Koken

Bewoners met dementie.

Dagelijks tussen 16:30 en 19:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger in de keuken zorg je voor de (avond)maaltijd van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen. Als het lukt, betrek je de bewoners bij de voorbereidingen van de maaltijd. Het menu is in overleg, we verwachten geen culinaire hoogstandjes, maar een lekker voedzame maaltijd en een fijne sfeer.

Gastvrouw of -heer

Bewoners met dementie.

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Als gastvrouw/heer van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen, zorg je voor gezelligheid. Je zet een kopje koffie, maakt een praatje met de bewoners, doet wellicht een spelletje…samen met de collega’s van de zorg en de familieleden van de bewoners zorg je ervoor dat de woning een prettige plek is om te zijn.

Pianist(e) gezocht

Bewoners met lichamelijke zorg.

Vrijdag tussen 9:00 en 13:00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger speel je op de piano en laat je de bewoners tijdens het koffiedrinkmoment een half uurtje genieten van jouw prachtige muziek. Je brengt sfeer en gezelligheid. Het repertoire bepaal je zelf, eventueel aangevuld met verzoeknummers van de bewoners. We verwachten geen concertgebouwniveau: als je enthousiast bent, zijn wij dat ook.

Rondje over de markt

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Vrijdagochtend tussen 9:00 en 13:00 uur

Wat ga je doen?

Vlak voor de deur van het Hof van Alkemade is er op vrijdagochtend markt. Veel bewoners vinden het leuk om daar even rond te struinen, maar zijn daar zelfstandig niet toe in staat. Als vrijwilliger ga je met een (wisselende) bewoner een rondje over de markt.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.