Vrijwilliger worden in Hussonshoek

Hussonshoek is een kleinschalige, gezellige locatie in het hart van Woubrugge. Het huisvest 3 groepswoningen voor in totaal 24 mensen met dementie. Hussonshoek biedt een veilige omgeving met veel vertrouwde gezichten.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger in Hussonshoek?

In de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot een fotoboek kijken of een spel doen. Met de activiteiten sluiten we aan bij de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

In beweging

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger bewegen ga je in de woning of buiten met de bewoners aan de slag met laagdrempelig bewegen. Soms in een kleine groep, soms een-op-een. Er zijn materialen beschikbaar, maar er is ook volop ruimte voor eigen invulling.

Vroege vogel

dagelijks tussen 8:30 en 10:00 uur

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger help je op een van de groepswoningen voor mensen met dementie met het ontbijt. Je dekt de tafel, helpt met boterhammen smeren en drankjes inschenken. Je maakt er echt iets gezelligs van voor de bewoners. Na afloop help je met de afwas en de woonkamer weer in gereedheid te brengen.

Wandelvrijwilliger

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je met de andere vrijwilligers met een groepje bewoners wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Koken

Dag in overleg. Tijd van 16.30 tot 19.30 uur.

Wat ga je doen?

Je zorgt voor de (avond)maaltijd van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen. Als het lukt, betrek je de bewoners bij de voorbereidingen van de maaltijd. Het menu is in overleg, we verwachten geen culinaire hoogstandjes, maar een lekker voedzame maaltijd en een fijne sfeer.

Gastvrouw of -heer

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als gastvrouw/heer van een groepswoning, waar acht mensen met dementie wonen, zorg je voor gezelligheid. Je zet een kopje koffie, maakt een praatje met de bewoners, doet wellicht een spelletje…samen met de collega’s van de zorg en de familieleden van de bewoners zorg je ervoor dat de woning een prettige plek is om te zijn.

Duofietsvrijwilliger

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger fietsen ga je eens per week met iemand met dementie op pad met de (elektrische) duofiets. UJe bepaalt zelf in overleg met de bewoner waar de tocht heen gaat. Je fietst niet iedere week met dezelfde bewoner, maar ziet wel regelmatig bekende gezichten.

Muziek en zingen

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Samen gezellig muziek maken of zingen. Daar wordt iedereen toch vrolijk van!

Creatieve vrijwilliger

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

In de verpleeghuizen van ActiVite bieden we een veelzijdig activiteitenprogramma aan. Creatief bezig zijn mag dan natuurlijk niet ontbreken! Als vrijwilliger creatief ga je met de bewoners tekenen of schilderen. ActiVite levert de materialen aan, jij brengt je kennis en enthousiasme in.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
“Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad”
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.