Vrijwilliger worden in Noorderbrink

Noorderbrink is erop ingericht om mensen in alle rust te laten herstellen. Gelegen in een rustig deel van Alphen aan den Rijn en met een prachtig parkje voor de deur, biedt deze locatie alle gelegenheid om weer op krachten te komen. In Noorderbrink wordt tijdelijke zorg en ondersteuning geboden op basis van een indicatie Eerstelijns Verblijf.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger worden in Noorderbrink?

Voor de tijdelijke bewoners organiseren we verschillende kleine activiteiten en ontmoetingsmomenten. Wie daar behoefte aan heeft kan hierbij aansluiten. De extra aandacht van vrijwilligers voor onze cliënten is daarbij onmisbaar.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

Gastvrouw of -heer

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Je vindt het prettig om een gezellige sfeer te bieden. In de huiskamer zet je koffie, serveert dit aan de tijdelijke bewoners en houdt een praatje. Extra aandacht voor de mens staat hierbij voorop.

Koffieschenker

Dag in overleg. Tijd: van 14:30 tot 16:00 uur.

Wat ga je doen?

Je gaat met de koffiekan langs de cliëntappartementen, waarbij tijd is voor een vriendelijk woord en extra aandacht. Als invalkracht bent je uiteraard ook van harte welkom als vrijwilliger.

Spelletje of gezelschap

In de avond, dag in overleg.

Wat ga je doen?

Voor onze cliënten duren de avonden soms erg lang, daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die ’s avonds onze cliënten kunnen bezoeken.

Assistentie bij de avondmaaltijd

Vanaf 16:30 uur, dag in overleg.

Wat ga je doen?

Cliënten kunnen in de avond beneden, in de huiskamer, gebruik maken van de warme maaltijd. Samen eten is gezelliger dan alleen. Je assisteert de huiskamermedewerkster bij het dekken van de tafels. Je haalt en brengt de cliënten die zelf niet zelf naar de huiskamer kunnen komen. Waar nodig help je met opscheppen van de maaltijd, snijden van het vlees, e.d. Na afloop breng je samen met de huiskamermedewerker de ruimte weer in orde.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.