Vrijwilliger worden in Rietveld

Rietveld is een locatie speciaal voor mensen met dementie. In dit ‘dorp’ staan negentien huizen voor kleinschalige zorg. De sfeer is fijn; onder andere door de inzet van huiskamermedewerkers. In Rietveld bestaan de groepen uit maximaal acht personen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Elke groepswoning heeft een eigen voordeur. Door de opzet van het gebouw kunnen bewoners veilig rondwandelen in het huis en in de prachtige tuin.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger worden in Rietveld?

In de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot een fotoboek kijken of een spel doen. Hierbij sluiten we aan bij de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

Handwerken

Donderdag van 14.30 uur tot ongeveer 16.00 uur

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger haal je bewoners op, begeleid je de activiteit en breng je nadien de bewoners terug naar hun woning.

Kookvrijwilliger

Dag in overleg. Tijd van 16.30 tot 19.00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger kook je in de keuken van de groepswoning een maaltijd. In de groepswoning wonen acht mensen met dementie. Als het lukt, betrek je de bewoners bij de voorbereidingen van de maaltijd. We verwachten geen culinaire hoogstandjes, maar een lekker voedzame maaltijd en een fijne sfeer.

Woningvrijwilliger

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Als woningvrijwilliger zorg je voor gezelligheid. Je zet een kopje koffie, maakt een praatje met de bewoners en doet wellicht een spelletje. Samen met de zorgmedewerkers en evt. familieleden van de bewoners zorg je ervoor dat de woning een prettige plek is om te zijn.

Duofiets vrijwilliger

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je eens per week met iemand met dementie op pad met de (elektrische) duofiets. Je bepaalt in overleg met de bewoner waar de tocht heen gaat.

Wandelvrijwilliger

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je met de andere vrijwilligers met een groepje bewoners, of individueel, wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Spelletjesmiddag

Woensdag van 14.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger haal je bewoners op, begeleid je het spel en breng je nadien de bewoners terug naar hun woning.

Transport naar activiteiten

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Wij zoeken vrijwilligers die willen ondersteunen bij het ophalen en thuisbrengen van bewoners bij diverse activiteiten. Uiteraard mag je zelf gezellig meedoen met de activiteiten!

Bezoekvrijwilliger

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger geef je persoonlijke aandacht aan een bewoner. Samen koffiedrinken, een spelletje doen of een stukje wandelen. Uiteraard bied je een luisterend oor.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.