Vrijwilliger worden in Rijnzate

Rijnzate is onze nieuwste locatie, aan het prachtige Bospark. De 85 zorgappartementen, waarvan 8 voor tijdelijke zorg, zijn ontworpen voor de zorg van nu. Behalve de appartementen biedt Rijnzate ook plaats aan een huisartsenpraktijk, een apotheek, een steunpunt voor de thuiszorg, kantoren en een Ontmoetingscentrum. Daardoor is er altijd een prettig gevoel van beweging.

Heb je een vraag?
Bel Annemieke!

Waarom vrijwilliger worden in Rijnzate?

Op het gezellige centrale Magnoliaplein kan een kopje koffie gedronken worden. Iedere etage heeft een centraal gelegen gezamenlijke huiskamer, waar de bewoners met elkaar kunnen eten, activiteiten kunnen doen (zoals een spelletje of televisie kijken) en de gezelligheid kunnen opzoeken. Alles met ondersteuning van vrijwilligers. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk en/of geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

In beweging

Dag en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Bewegen is een belangrijke activiteit voor de bewoners. Het liefst buiten in een mooie omgeving. Dit kan helaas lang niet altijd. Daarom zoeken wij een vrijwilliger die virtual wil gaan fietsen met de bewoner (soort hometrainer met televisiescherm).

Wandelvrijwilliger

Dinsdag van 14:00 tot 16:00 uur of op eigen afspraak.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je met de andere vrijwilligers met een groepje bewoners wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal.

Koffieschenker

Dag in overleg. Van 9:30 tot 11:00 uur of van 18:30 tot 20:15 uur.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ben je gastvrouw/heer bij het koffiemoment. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt en trakteert op een kopje koffie of thee. Na afloop help je met de afwas en de zaal weer in gereedheid te brengen. Je gaat ook met een kar koffie/thee langs de bewoners in hun eigen appartement.

Maaltijd-ondersteuner

Dag in overleg. Van 11.30 tot 13.30 uur of 16.30 tot 19.00 uur

Wat ga je doen?

Als maaltijdondersteuner bij de lunch of het avondmaal haal je de bewoners één voor één op bij hun appartement. Tijdens de maaltijd in de gezamenlijke huiskamer help je met uitdelen en breng je gezelligheid. Na afloop van de maaltijd breng je de bewoners weer terug naar hun appartement.

Manicure

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Je geeft de bewoners een handmassage, maakt de nagels schoon, vijlen en lakken.

Chauffeur

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Onze bewoners gaan graag op pad. Met onze personenbus kunnen zij genieten van een ritje in de omgeving. Als chauffeur help je de bewoners (ook met rolstoel) instappen, rijd je de bus en stem je de dag af met de beroepskracht die meegaat.

Mannenclub

Vrijdag

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger help je om deze nieuwe activiteit op te starten. Je begeleidt de heren bij het biljarten. Het gaat vooral om de gezelligheid en samen met elkaar iets leuks doen.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander:
Vrijwilligers geven aan dat ze zelf ook genieten als ze met de bewoner een gezellig moment hebben gehad
Annemieke Kloet, coördinator vrijwilligersdiensten

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 2 in.